Provocarea vitezei


Dezvoltat de studourile Digital Illusion pentru Compania americană Microsoft, simulatorul automobilistic RalliSport Challenge, lansat pe piaţă în anul 2002, reprezintă unul din cele mai bune produse de gen realizate vreodată. Cu setările grafice la maximum, maşinile arată teribil de detaliat, creându-ţi nu o dată senzaţia că urmăreşti o emisiune tv dedicată unei competiţii automobilistice de ultimă oră. Pentru posesorii de volane şi alte accesorii la fel de simpatice (pedală de acceleraţie, schimbător de viteze), jocul devine încă şi mai atractiv. Totul este să nu uităm nici o clipă avertismentul producătorilor: ceea ce se vede pe monitoarele nostre e pură iluzie, orice tentativă de a repeta în realitatea imediată incredibilele salturi ale maşinilor digitale putându-se solda cu adevărate catastrofe.

RalliSport ChallengePunând la dispoziţia jucătorilor mai multe trasee şi locaţii, între care cursele pe gheaţă sau cele prin deşert sunt realmente spectaculoase, jocul oferă cunoscătorilor posibilitatea de a seta relativ detaliat proprietăţile tehnice ale maşinii, selectând tipul de anvelope sau „forţa” suspensiilor în funcţie de terenul pe care se va desfăşura cursa. Ca în orice alt simulator de maşini, nici în RalliSport Challenge nu ai acces dintr-o dată la toate maşinile şi circuitele, o parte dintre acestea fiind blocate la începutul jocului. Pe măsură ce perseverezi, dovedind măiestrie şi consecvenţă, poţi obţine punctajul necesar deblocării unor maşini mai puternice sau a unor trasee mai spectaculoase.

Accesibil (aproape) oricărei categorii de vârstă, simulatorul celor de la Digital Illusion merită încercat, cu condiţia să nu uităm niciodată că tot ce vedem pe ecran diferă semnificativ de realitatea şofatului cotidian.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *