Poze prin email


Cu aparatul Dvs digital, dacă sunteţi norocos, dacă nu cu al unui prieten, tocmai aţi făcut câteva frumoase poze de vacanţă şi doriţi să le trimiteţi prin email bunicilor (au email???), care vor fi super-încântaţi. Doar că dacă le trimiteţi ca fişiere ataşate aşa cum le-aţi descărcat din aparatul digital riscaţi să provocaţi ceva nervi destinatarului, fie el bunic, bunică, sau un prieten bun, mai ales dacă conexiunea sa la Internet este prin telefon. O poză cu un aparat digital mai nou (deci mai bun) poate ajunge până la peste 500KB, deci iată cum doar cu trei poze îl supuneţi pe destinatar chinului (mulţumim Romtelecom!) de a citi un email de 1,5MB!

Nu uitaţi:

  • O imagine (chiar şi de exemplu scanată) se justifică la o rezoluţie mare, ori la o dimensiune mare în pixeli doar, DOAR dacă destinatarul urmează să o tipărească.

  • Dacă o trimiteţi cuiva doar ca să o vadă, o dimensiune să zicem de 800×600 poate fi suficientă. Ei bine, dacă e vorba de bunici şi le place să îşi pună nepoţii ca wallpaper, atunci le puteţi trimite de siguranţă la 1024×768.

  • Pentru expediţie optaţi pentru formatul JPG, cel mai cunoscut şi cel mai bun la nivel de compactare (din nou, excepţie dacă o doriţi pentru tipar, când TIFF este mai de recomandat; GIF nu pentru că nu suportă decât 256 de culori). În nici un caz nu trimiteţi imaginile în format BMP!!!

  • În fine, tot din experienţa chinurilor prin care am trecut din cauza unor expeditori mai neştiutori, nu trimiteţi imaginile în fişier Word sau alte născociri! Salvaţi imaginile ca JPG şi trimiteţi-le ca JPG. Punct!

  • Mai bine trimiteţi mai multe emailuri mai mici decât unul cu toate. Optaţi pentru emailuri de sub 1MB dacă este posibil (nu încercaţi să arhivaţi pozele, un JPG arhivat este tot pe acolo ca dimensiune). Daţi în subject la emailuri numere consecutive: „Noi la mare – set 1/5”, „Noi la mare – set 2/5”, ş.a.m.d. până la „Noi la mare – set 5/5” pentru a da o idee destinatarului despre câte emailuri are de primit şi dacă le-a primit pe toate.

Hai să le zicem la acestea reguli de bun simţ, pentru binele Dvs dar mai ales al destinatarilor emailurilor cu fotografii. Windows XP ţine cont de ele, astfel că intervine când „simte” că vreţi să trimiteţi imagini. Mergeţi în Explorer, marcaţi câteva poze pe care doriţi să le trimiteţi şi daţi click dreapta pe ele marcate: din meniul ce apare mergeţi la „Send To” şi selectaţi „Mail Recipient”, după cum vedeţi şi în imaginea de mai sus.

Rezultatul va fi o fereastră ca cea alăturată (dacă aţi dat click pe „Show more options…”. Selectaţi dimensiunea dorită (mai mică dacă e doar pentru văzut, mai mare dacă de exemplu poate avea utilizări precum ca wallpaper), daţi click pe OK şi Windows XP le va scala şi va pregăti un email cu fotografiile scalate. Evident, fotografiile originale vă sunt nealterate pe disc. Mai rămâne să scrieţi adresa destinatarului şi să schimbaţi Subject-ul şi Body-ul emailului de la valorile completate automat.

Să aveţi o vacanţă cât mai plăcută şi să „acumulaţi” cât mai multe fotografii de la momentele cele mai frumoase. Împărtăşiţi-le celor dragi folosindu-vă de cele de mai sus. Să ne revedem cu bine la următorul sfat. Dacă nu aveţi Windows XP nu uitaţi să faceţi manual scalarea imaginilor, cu un editor (vedeţi secţiunea Download).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *