Prin munţii României


Săptămâna aceasta continuăm un traseu de vacanţă cu recomandările de situri şi ne oprim la www.alpinet.org, sau „Proiectul Alpinet”. Acest proiect a debutat în 1999, fiind expresia comunităţii virtuale grupate în jurul listei de discuţii cu acelasi nume. Puteţi fi un simplu vizitator al acestui sit, sau unul activ (care poate publica materiale, comenta, da note, ş.a.) dacă vă alăturaţi celor peste 9000 de membri ai sitului. În atâţia ani de cât timp există, şi cu oamenii inimoşi ce lucrează la el, evident că proiectul a crescut ca în poveste, astăzi conţinând o cantitate impresionantă de informaţii: prezentări de locaţii, trasee turistice, cabane, refugii; resurse educaţionale şi de documentare, gen ghiduri; o galerie foarte mare de fotografii; ş.a.

Dacă vreţi să porniţi într-o excursie prin munţii României – iar acum este o perioadă prin excelenţă pentru astfel de drumeţii -, atunci profitaţi de această resursă. Traseele care altă dată se găseau cu greu pe hărţile turistice ce lipseau din magazine şi le aveau doar veteranii muntelui, sunt acum disponibile pe sit. Dacă nu organizaţi Dvs vreo excursie atunci vă puteţi alătura uneia organizate deja (vedeţi „Planificatorul de Ture”). Şi dacă vreun traseu nu vi se arată nici cum să îl faceţi cu propriile picioare, îl puteţi parcurge prin lectura „Jurnalelor” de călătorie. Există şi un serviciu de ştiri, desigur alpine, precum şi un calendar al activităţilor de profil. Există şi un forum, există şi posibilitatea publicării de anunţuri de vânzări/cumpărări, şi există multe altele despre care nu ne propunem să scriem aici.

Trebuie să recunosc că mie inima mi s-a lipit de secţiunea „Fotografii”, şi mi-am permis să fac un mic „colaj” din câteva. Sper ca autorii sitului să nu se supere :), căci am făcut-o pentru a vă incita pe Dvs să le vizitaţi situl, mai ales secţiunea foto.

Atenţie! Vizitarea sitului Alpinet.org ar putea avea ca efect secundar pofta de a merge pe munte. Nu vă adresaţi nici medicului şi nici farmacistului, căci nu vă pot ajuta. Acceptaţi pofta, formaţi-vă grupul, şi călătorie plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *