Iconiţelor, strângeţi rândurile!


Dacă sunteţi ca şi mine – nu vă doresc -, atunci Desktop-ul vi se umple des şi iute cu iconitze. Aceasta se întâmplă dacă instalaţi des programe, sau dacă salvaţi fişierele acolo unde este cel mai rapid şi mai uşor: pe Desktop. Recomandabil este desigur să le ştergeţi pe cele pe care nu le folosiţi: dar dacă doriţi să le păstraţi pe toate? dacă au ajuns atât de multe încât acoperă imaginea de fundal de pe Desktop? ce e de făcut? Simplu: spuneţi-le iconiţilor să mai strângă rândurile, să nu mai stea atât de lăţite pe ecranul Dvs!

Pentru aceasta mergeţi în Control Panel, Display, tabul Appearance şi daţi click pe butonul Advanced. Din lista derulantă Item, selectaţi Icon Spacing (Horizontal), modificaţi spaţierea, şi apoi Icon Spacing (Vertical) şi modificaţi spaţierea. În captura de mai jos aveţi în stânga un exemplu cu spaţiere de 60, iar în dreapta un exemplu de spaţiere cu 25. Vedeţi în dreapta cum s-a recuperat spaţiu pe Desktop.

După cum mai spuneam, este şi soluţia ştergerii iconiţelor nefolosite, sau rar folosite. Pentru aceasta daţi click dreapta pe Desktop, alegeţi Arrange Icons by, şi apoi ultima opţiune, Run Desktop Cleanup Wizard. Veţi fi conduşi în câţiva paşi prin procesul de ştergere de pe ecran a iconiţelor „învechite”. Simplu. Am uitat să precizez: acest „vrăjitor” (wizard) este disponibil doar sub Windows XP.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *