Refă imaginea, bucăţică cu bucăţică


Grea dilemă: cum să prezint acest joc? Cel mai frumos? Nu-l pot lăuda prea mult, fiind făcut de mine :).

Acest joc l-am realizat pentru copiii mei şi pentru oricine altcineva interesat. Este un fel de puzzle, în sensul că piesele sunt toate pătrate şi nu au formele clasice de puzzle (şi nici nu vor avea vreodată). Jocul l-am dezvoltat mai întâi folosind DHTML şi fetiţei mele i-a plăcut mult. Apoi am aflat de programul GameMaker, pe care mi l-am şi cumpărat, şi am refăcut jocul.

Caracteristicile jocului:

  • Piesele de puzzle se lipesc când sunt suficient de aproape de locul lor corect („suficient de aproape” este un concept relativ, atât de relativ că îl puteţi Dvs seta cu butoanele „Uşor”, „Normal” şi „Dificil”: la normal piesele se vor lipi chiar la distanţă mare de locul corect; la dificil evident trebuie să puneţi piesa foarte aproape de locul normal pentru a rămâne lipită).

  • Imaginea se poate divide în 3×3, 4×4, 5×5, 6×6, 8×8, 10×10 crescând dificultatea jocului. Fiul meu s-a jucat cu nivelul 3×3 încă dinainte de a avea 3 ani, deci este potrivit şi pentru cei chiar mici. La 10×10, cu o imagine frumoasă, va fi şi pentru cei mai mari o plăcere, o relaxare pentru câteva minute.

  • Există patru categorii de imagini: Desene (animate); Fotografii; Personale (ale Dvs); Varia. Prima categorie am introdus-o pentru că desigur acest program este destinat în primul rând celor mici. A doua pentru că şi imagini cu animale sau peisaje pot fi atractive pentru cei mici, dar nu numai. A treia categorie am introdus-o pentru Dvs: probabil aveţi poze digitale cu familia Dvs şi le puteţi introduce în această secţiune (vezi mai jos). Ultima este pentru cei care mai doresc şi altceva decât categoriile identificate de noi.

  • După ce aţi ales imaginea, daţi click pe Start. Dupa ce aţi terminat puzzle-ul (sau înainte) daţi click pe Înapoi.

  • Programul se părăseşte cu tasta ESC. Puteţi comuta între modul full screen sau window cu tasta F4.

Extinderea jocului cu noi imagini:

Jocul se poate extinde cu noi imagini. Vedeţi www.profamilia.ro/divertisment.asp?rkn=rknjigsaw pentru mai multe pachete de imagini gata pregătite pentru Dvs. Dar puteţi să vă puneţi propriile fotografii, de exemplu poze cu copiii Dvs sau cu familia Dvs! Pentru aceasta trebuie să denumiţi pozele „rknjigsaw” urmat de numărul consecutiv ultimei poze din directorul „Personal” (sau alte poze în „Varia”). Imaginea trebuie să aibă dimensiunea 480×480 pixeli. Din acea imagine creaţi şi o versiune mică, de 40×40 pixeli, la al cărei nume înainte de „.jpg” puneţi un „s” (small).

Exemplu: în Personal aveţi poza „rknjigsaw01.jpg” iar Dvs aveţi o poză „eucucopiii.jpg”. Într-un editor grafic o scalaţi la 480×480 şi o salvaţi cu numele „rknjigsaw02.jpg” în directorul „Personal”. O mai scalaţi o dată la dimensiunea 40×40 şi o salvaţi cu numele „rknjigsaw02s.jpg”, în acelaşi director. Lansaţi jocul şi imaginea va apărea în joc!!! Atenţie: la o categorie nu puteţi avea mai mult de 63 de imagini.

Reacţii, probleme, sugestii:

Nu ezitaţi dacă aveţi ceva constructiv de spus să ne scrieţi la editor@profamilia.ro!

Dacă cineva revendică dreptul pentru vreuna din imaginile folosite (noi am căutat resurse publice) atunci să ne spună şi vom scoate imaginea din program.

Pentru a descărca jocul şi galeriile de imagini, vizitaţi: www.profamilia.ro/divertisment.asp?rkn=rknjigsaw.

PS: la secţiunea Personal în momentul instalării originale a programului aveţi o fotografie – sunt cei doi copii… era să spun ai mei… ai mei şi ai soţiei.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *