Cerul pe ecranul tău


Este o practică curentă ca firmele de soft să producă câte un screensaver gratuit în scopuri promoţionale. Este şi cazul acestui screensaver, care însă nu vă afişează produsele firmei, ci doar un bine realizat cer cu nori, preţul fiind scrierea într-un colţ a numelui firmei: FirmTools. De la această firmă vă invităm să descărcaţi screensaver-ul, fie de pe pagina sa www.firmtools.com/products/screensaver/, fie direct de aici. Screensaver-ul este deosebit de mic, sub 400KB, ceea ce îl face uşor de descărcat de pe Internet.

Din Control Panel, Display, ScreenSaver, Settings, puteţi alege dacă să fie un cer de zi sau un cer de noapte, dacă să fie mulţi sau puţini nori, dacă vântul bate tare sau din ce direcţie. Cu „Texture size” puteţi seta fineţea redării norilor. Este nevoie ca placa Dvs video să includă un accelerator 3D, iar în funcţie de puterea ei veţi putea „Texture size” la o mărime mai mare, pentru un screensaver mai spectaculos.

Despre faptul că cerul oferit de screensaver este veridic m-a asigurat o întâmplare de ieri: eram cu copiii în oraş, vânând soarele pentru a putea face nişte fotografii. Eram puţin supărat că soarele stătea după nori, iar băiatul meu (puţin peste trei ani), auzindu-mi motivul de supărare, mi-a explicat: „Tati, nu fi supărat, că aşa se întâmplă cu norii… vin… se duc…” L-am întrebat de unde ştie. Mi-a zis: „De la tine de la calculator!”


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *