Amintirile de vacanţă


Vacanţa nu este gata, dar sunt sigur că aţi acumulat deja multe amintiri frumoase şi multe fotografii. Fie că le-aţi scanat, fie că sunt digitale, le puteţi transforma într-un screensaver personalizat. Condiţia: să aveţi ca sistem de operare Windows XP. Deschideţi deci de pe propriul calculator Control Panel, şi de acolo Display (sau mai rapid, click dreapta pe Desktop, şi selectaţi Properties). Mergeţi pe tab-ul Screen Saver, şi din lista derulantă alegeţi My Pictures Slideshow.

Daţi click pe butonul Settings şi vi se va afişa o fereastră precum cea din stânga. Să vedem ce factori avem de setat. Primul este intervalul de schimbare a imaginilor: de la 6 secunde la 3 minute. Apoi puteţi alege dacă imaginile să fie afişate pe tot ecranul, sau scalate în procente mai mici.

Cel mai important este însă desigur indicarea directorului (folder-ului) unde aveţi amintirile de vacanţă în formă de imagini. Pentru aceasta folosiţi butonul Browse. În fine, în continuarea ferestrei Settings aveţi patru opţiuni: „Întinde” imaginile mici (le forţează să ocupe spaţiul pe ecran ales mai sus); Arată numele fişierelor (hmmmm, nu prea util); Foloseşte efecte de tranziţie între imagini (multe, frumoase); şi Permite navigarea printre imagini cu tastele (cu săgeată stânga şi săgeată dreapta).

Cam atât. Nimic greu, dar rezultatul este frumos: amintirile Dvs de vacanţă se vor „declanşa” ori de câte ori aţi lăsat calculatorul singur câteva minute, amintindu-vă de momentele în care aţi lăsat calculatorul neatins zile întregi! Vacanţă plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *