Bila olandeză


Pentru acest număr al buletinului IT ne-am oprit la un joc (bineînţeles gratuit) produs de firma olandeză Idee Software. Dacă le vizitaţi situl (www.ideesoftware.com) vedeţi de versiunea în engleză pentru a înţelege ceva 😉 Jocul aXiebal este versiunea 2004 a primului joc a acestei firme, produs iniţial doar în olandeză, în 1994, sub numele de Aktie-Bal. Dacă sunteţi interesat să vă lucraţi creierul, dacă v-au plăcut problemele de logică, atunci veţi fi atras de acest joc. Eu l-am jucat prima oară într-o seară, împreună cu soţia, şi cu greu ne-am despărţit de el, după vorba „încă un nivel şi mă duc”.

Scopul jocului este să conduceţi o bilă dintr-un punct de intrare la un punct de ieşire, culegând în drum nişte steguleţe, precum şi nişte bombe ce pot fi folosite pentru zidurile ce vă stau în cale. Mai există şi nişte lifturi ce vă poartă între „etajele” unui nivel. Ei, sună mai uşor decât este! Gravitaţia, bat-o vina, vă va zădărnici multe din planuri, aşa că va trebui să luaţi nivelul de la început. Din fericire odată încheiat un nivel, nu mai trebuie să îl repetaţi. Mingea se deplasează cu săgeţile stânga-dreapta. Pentru a arunca în aer o bombă apăsaţi Space. Pentru a renunţa la nivel, dacă v-aţi blocat de exemplu, apăsaţi Esc.

La lansarea jocului apăsaţi Enter pentru a activa meniul. Va fi în olandeză! Apăsaţi 3 sau daţi click pe Opties (Opţiuni) pentru a putea alege limba engleză. Acestea fiind spuse, nu vă rămâne decât să vă puneţi neuronii la lucru. Veţi vedea că nivelele uşoare alternează cu cele dificile. La acestea din urmă, oricât de disperată veţi găsi situaţia, să ştiţi că există o soluţie. Trebuie doar să o găsiţi!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *