Visual CD


Programul propus în acest Buletin IT ne ajută să rezolvăm problema căutării acului în carul cu fân, respectiv, în variantă „electronică”, a fişierului în teancul de CD-uri. Visual CD este un program care cataloghează CD-uri, dischete, directoare, harddisk-uri movibile sau nu… Catalogarea este eficientă, mergând până şi în conţinutul arhivelor sau în informaţiile de tag ale pieselor MP3. Putem intui câştigul: fără a trebui să introducem CD-urile în unitate, de exemplu, vom putea căuta prin ele programul dorit ori piesa dorită!

Catalogarea se face simplu. Odată instalat programul, dând click dreapta în Explorer pe un director, unitate, CD ş.a.m.d., vom găsi opţiunea „Catalog with Visual CD”. O altă cale este să lansăm programul, şi cu New vom putea selecta ce dorim să fie catalogat. Catalogul nu poate include decât un CD sau o unitate, un director (folder). Dar vestea bună este că puteţi face deodată căutări prin mai multe cataloage (adică de exemplu CD-uri). Pentru a căuta într-un catalog ajunge să îl deschidem şi să selectăm tab-ul Find. Dacă dorim să căutăm în mai multe cataloage simultan, atunci în tab-ul Find trebuie să dăm click pe Advanced… Acolo vom putea adăuga mai multe cataloage pentru căutare, precum şi indica alte criterii (dimensiunea fişierului ori data modificării lui).

Dacă doriţi să ajungeţi mai rapid la cataloage, adăugaţi-le în Favorites, pe directoare (de exemplu Muzică, Descărcări, Imagini, ş.a.) Dacă aveţi răbdare, puteţi însoţi cu comentarii fişierele catalogate (ceea ce vă poate ajuta foarte mult mai apoi la căutare). Nu uitaţi să cercetaţi meniul Extras al programului, unde veţi găsi diferite extensii utile ale programului (precum posibilitatea de a găsi fişierele duplicate). Faptul că programul este matur este dovedit că se gândeşte şi la situaţii speciale, precum cea când aţi mai adăugat o unitate prin partiţionare. Astfel de exemplu unitatea de CD devine F din E. Ce se întâmplă cu un catalog realizat anterior? Îl modificaţi din câteva clickuri pentru a reflecta schimbarea literei unităţii, folosindu-vă de Change Drive Letter Wizard…

Evident că este ceva investiţie de timp să vă catalogaţi cu acest programul CD-urile. Dar beneficiile vor fi mari, veţi vedea. Veţi căuta cu Visual CD, iar apoi veţi scoate din raft exact CD-ul de care aveţi nevoie! Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *