Enciclopedia ta de download


Cnet.ro vă oferă pentru moment ceva peste 200 de programe recenzate. Dar după cum ştiţi, pe web există numeroase directoare de programe, mult mai bogate, şi printre ele unul este motiv de mândrie pentru români: Softpedia.com, un sit românesc ce s-a impus internaţional. Scris mai mult în engleză decât în română, situl include mii de titluri de programe, jocuri, drivere, precum şi ştiri. În săptămânile trecute a suferit o modificare radicală a design-ului (personal îmi place mai mult cum arată acum). Să facem pe scurt cunoştinţă cu el.

Deja am descris secţiunile sitului (vedeţi bilele mari şi colorate): Windows, Games, Drivers, Mac, Mobile şi Ştiri. Miile de titluri sunt destul de bine supravegheate, astfel că la câteva ore sunt publicate actualizările (noi versiuni sau programe tocmai adăugate). Pentru a le găsi mai uşor, există un bun instrument de căutate ce vă permite să „întrebaţi” ceva de genul: dă-mi toate programele actualizate luna aceasta, care sunt gratuite şi ţin de, să zicem, programare. La programe şi jocuri veţi găsi o scurtă descriere, capturi grafice (se deschid în altă fereastă), şi un link către producător.

Puteţi deveni membru Softpedia şi atunci aveţi unele „puteri”, precum cea de a da calificative titlurilor din această „Enciclopedie de download”. Deosebit de utilă este opţiunea, ca membru, de a urmări anumite programe: când un program pe care l-aţi dat sub urmărire se actualizează, veţi primi un email de notificare! (Poate cândva vom implementa şi la Cnet.ro ideea.) Şi încă un sfat: dacă doriţi să vedeţi doar programele gratuite, căutaţi sus în pagină „Display mode” şi daţi click pe „freeware”. La secţiunea jocuri dacă le doriţi doar pe cele gratuite, vedeţi lista „Categories in this section”, de unde selectaţi „Freeware Games”. Situl oferă şi un top al celor mai căutate titluri.

Atenţie, aţi putea pierde ore în şir pe situl Softpedia. Printre miile de titluri sunt desigur şi sute ce nici nu merită atenţie. Sistemul de notare nu este deloc reprezentativ, un program execrabil putând fi notat cu punctajul maxim pentru că un singur om l-a punctat maxim. Realizatorii merită felicitări: au făcut un sit ce trebuie să fie ştiut şi vizitat de oricine caută programe sau jocuri. (Desigur, nu uitaţi, la noi găsiţi programe doar gratuite, cele mai bune, şi cu prezentări în limba română ;).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *