FastStone Image Viewer


O frumoasă surpriză a săptămânii trecute a fost pentru mine descoperirea acestui program de vizualizare a imaginilor. Dincolo de un simplu viewer, FastStone Image Viewer este plin de tot felul de facilităţi ce nu se găsesc în alte programe similare, mai cunoscute, unele chiar comerciale. Încă de la lansare programul este atrăgător prin interfaţa lui. De fapt sunt disponibile cinci tipuri de interfeţe, foarte frumoase. Dar să lăsăm exteriorul şi să vedem interiorul: ce oferă?

După cum am spus deja, este un viewer de imagini. Dacă vreţi să îl aduceţi la aspect ca Irfan View, ajunge să demarcaţi opţiunea Show Folder Browser din meniul View. Pentru a naviga printre poze comutaţi în modul Full Screen, tot din meniul View sau cu dublu click pe imagine; apoi cu săgeată stânga şi dreapta mergeţi printre imaginile din director. Tocmai în acest mod, Full Screen, vin surprizele plăcute. Mutaţi mouse-ul sus de tot: va apărea o fereastră cu versiunile mici ale imaginilor din director, pentru o navigare mai rapidă. Mutaţi mouse-ul în dreapta de tot: va apărea o fereastră cu informaţii despre imagini (informaţii EXIF dacă este vorba de o fotografie digitală); mutaţi mouse-ul jos de tot: veţi avea o serie de instrumente utile pentru a vedea imaginea mai mică sau mai mare, pentru a o roti, decupa, redimensiona, tipări, ş.a. Mai jos am capturat în aceeaşi imagine toate cele trei ferestre utile ce se declanşează la mutarea mouse-ului pe margini.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    Buna regasire, maestre Capan, la fel fanilor acestu MINUNAT sait 🙂

    M-am oprit aici k sa fac o semnalare care sper sa nu fie in plus, dupa… integrala „faststone” de care am avut (cu MARE bucurie !!!) parte pana acum. Este vorba despre un programel mic, miiiiiiiiiic, din aceasta serie (1,28 MB – varianta portabila) dar la fel deeeeeee… destept precum cele din „familia” lui. Se cheama FastStone Photo Resizer 2.8 si, dupa cum spun cei care-l prezinta, asa, in mare, „is an image converter / resizer intended to enable users to convert, rename, resize, crop, rotate, change color depth, add text and watermarks to images in a quick and easy batch mode. Drag and Drop mouse operation is well supported”.
    O MINUNE DE PROGRAMEL, ce mai !!! K idee, la „output format” avem de ales din 6 variante, dintre cele mai cunoscute/utilizate. Pentru cei curiosi (si cred ca vor fi destui avand in vdr ca este din familia „faststone” 🙂 ), programelul se poate descark dp pagina mama, respectiv http://www.faststone.org/FSResizerDownload.htm si de aceasta data avand la dispozitie cateva optiuni, mai precis: arhiva, executabil, precum si varianta portabila, de care deja am pomenit.
    Multumim http://www.cnet.ro, spor in toate maestre Capan, la fel si echipei, sa dea Domnul sa ne regasim cu pace si bucurii 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *