PS Hot Launch VVL


Ca orice utilizator, am unele programe pe care le lansez zi de zi. Iar dintre toate, programul pe care îl folosesc cel mai frecvent este tocmai PS Hot Launch VVL, o soluţie elegantă de lansare de aplicaţii, în locul lungului şi plicticosului drum Start -> Programs -> … Şi pentru că m-am hotărât să vi-l prezint, i-am şi tradus interfaţa în limba română (dacă descărcaţi programul de la secţiunea Download, veţi avea link-ul către fişierul necesar pentru a avea programul în dulcea noastră limbă; până când producătorii vor introduce interfaţa în aplicaţie).

De ce lansatoare de aplicaţii? Deja am explicat: pentru a găsi programele în meniul standard oferit de Windows poate lua prea mult, şi nici chiar panel-ul Quick Launch nu poate fi satisfăcător unui utilizator mediu, care lucrează cu mai multe aplicaţii şi care doreşte să fie operativ. Eu am testat de-a lungul timpului numeroase soluţii, iar PS Hot Launch VVL mi-a rămas la inimă şi îl folosesc zi de zi, de fiecare dată când lansez o aplicaţie folosită frecvent, un director folosit frecvent, un sit folosit frecvent… Aţi intuit, programul vă permite definirea unui meniu, în care vă grupaţi programele, directoarele, siturile, pe nişte grupuri. Iar meniul poate fi apelat din systray (uh, tot cale lungă) sau vă puteţi defini o scurtătură (shortcut key). Tot meniul pe care îl vedeţi în captura alăturată, eu mi l-am setat să îmi apară la CTRL+1. Şi cum meniul apare chiar în dreptul cursorului, ajung rapid la ce program doresc sau unde pe harddisk doresc.

Pentru configurare, daţi click (stânga, dacă nu aţi configurat altcumva) pe icoana din systray şi alegeţi opţiunea Configurare (voi merge în continuare pe interfaţa în limba română). Rezultatul va fi o fereastră asemănătoare cu cea din stânga. Din meniu, sau din toolbar sau din combinaţii de taste, puteţi crea meniul, adăugând noi grupuri, iar în grupuri aplicaţii, directoare, url-uri sau comenzi speciale. Dacă aţi selectat o aplicaţie, atunci vedeţi şi în stânga că se poate configura numele afişat, se poate asocia o scurtătură, se poate schimba icoana (dând click pe icoana de sub Nume fişier), iar dacă daţi click pe mica săgeată albastră din dreapta la Scurtătură veţi găsi opţiuni suplimentare de configurat.

Pentru a vă aranja după plac opţiunile din meniu, folosiţi săgeţile verzi din toolbar, sau trageţi opţiunile cu mouse-ul. Puteţi folosi şi separatorul pentru situaţiile unde se cere, într-un grup de exemplu. Utilă este opţiunea de a adăuga elemente din „directoare speciale” (găsiţi în toolbar acest buton). Există şi o facilitate „semidocumentată”, după cum putem citi în Help, pentru a adăuga comenzi speciale (gen ShutDown, Volum sus sau jos, altele). Aceste comenzi pot fi accesate dacă se foloseşte modul „Adaugă silenţios”, după care în câmpul Nume fişier se dă click stânga, ţinând apăsata tasta Shift.

Dacă vi se pare că v-am ameţit cu prea multe explicaţii, sau scrise prea în grabă, descărcaţi programul şi încercaţi-l. Este mic (sub 800kb), uşor de folosit. Meniurile se pot configura fără mare bătaie de cap, şi vă vor eficientiza utilizarea calculatorului. Nu uitaţi să exploraţi şi secţiunea de Opţiuni a programului, unde sunt iarăşi nişte lucruri interesante (precum lista aplicaţiilor recent lansate, căreia îi puteţi asigna o combinaţie de taste).

OK. Spor la muncă, şi dacă veţi folosi acest program veţi vedea că veţi avea mai mult timp de muncă, ne mai pierzând timp cu căutarea acului (aplicaţiei) în carul cu fân (meniul Programs)…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *