EssentialPIM


Este o mare plăcere să prezinţi programe excelente, care te fac să te întrebi: cum este posibil să găseşti gratuit aşa ceva? EssentialPIM este un astfel de program, ajuns la sfârşitul lunii februarie la versiunea 1.0. Dacă firma autoarea îl va păstra gratuit, va fi cu siguranţă unul dintre cele mai bune programe de acest gen de pe piaţă. Programul este o agendă electronică complexă. După cum puteţi vedea din captura alăturată, EssentialPIM are trei secţiuni majore: agenda zilnică, săptămânală, lunară sau anuală; agendă pentru note; şi agenda de adrese şi telefoane.

Prima secţiune permite să vă notaţi sarcini, întâlniri, evenimente, telefoane de dat, zile de naştere, perioade de concediu, şi infinit de multe altele. Între agenda pe o zi, pe o săptămână, pe o lună sau pe un an comutarea se face cu un simplu click pe butoanele din dreapta. După cum vedeţi, evenimentele pot fi notate cu diverse culori (există definită o semnificaţie a culorilor: o culoare de margine pentru importanţa evenimentului; şi o culoare de fundal pentru tipul de eveniment). Ce mi-a plăcut la nebunie este posibilitatea de mutare cu mouse-ul a evenimentelor: este foarte uşor astfel să îţi realoci agenda! Şi, ca la orice agendă electronică serioasă, evenimentelor li se pot asocia alarme (momentan poţi seta sunetul şi mesajul; probabil în viitor vor fi mai multe opţiuni), sau recurenţa lor (de exemplu zilele de naştere doreşti să îţi fie anunţate anual, nu doar o dată). Adăugarea evenimentelor este intuitivă.

Agenda pentru note permite definirea într-o structură arborescentă de note ce suportă formatări avansate: caractere diferite, stiluri diferite, imagini, link-uri… Agenda de adrese şi telefoane permite importarea informaţiilor de exemplu din Outlook, Outlook Express, dar şi definirea manuală. Desigur, după ce v-aţi completat agenda, puteţi face căutari rapide pentru a găsi telefonul lui Popescu sau ziua de naştere a lui Ionescu. Baza de date cu informaţiile din agendă poate fi protejată cu parolă. Datele din agendă pot fi exportate, sau tipărite (facilitate deosebit de utilă, pentru combinarea agendei electronice cu una clasică!). Celelalte facilităţi vă las să le descoperiţi. Iar în timp altele vor fi adăugate. Oricum, vă recomand să îl descărcaţi acum… dacă autorii îşi schimbă disponibilitatea de acum de a-l oferi gratuit?

Programul este disponibil în mai multe limbi, română încă nu. Din Options puteţi seta ca programul să pornească odată cu sistemul de operare, şi să se minimizeze în systray.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

 1. Magdalena N. spune:

  Buna ziua!

  Mi se pare un program extraordinar. Mi-ar placea sa am mai mule detalii despre utilizarea lui – o prezentare- si mai ales un pret.

  Astept raspunsul dvs.

  Multumesc!

  Toate cele bune!

  Magda


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *