FlyakiteOSX


De ce ne place să ne schimbăm wallpaper-ul la calculator? De ce ne plac programele care vin cu multe interfeţe? De ce ne place fiecare versiune nouă de Windows, cu noile „feţe”? De ce canelele de televiziune îşi schimbă grila şi promo-urile periodic? Pentru că nu suportăm aceeaşi imagine să o vedem de zeci, sute, mii de ori. Eu unul recunosc că m-am săturat de look-ul de la Windows XP şi m-am bucurat să descopăr o variaţie: transformarea „magică” a feţei sistemului de operare într-una de Mac OS X. FlyakiteOSX oferă posibilitatea schimbării (deja) vechiului „look” al sistemului de operare Windows în cel al Mac-urilor. Programul este la varianta 1.0, se tot aşteaptă varianta 2.0, dar şi aşa, schimbările aduse de program merg până în profunzime, fiind satisfăcătoare şi generatoare de optimism privitor la următoarele versiuni. Dacă ne urmăriţi buletinul IT de mai demult, atunci amintiţi-vă de Stardock Holiday Desktop: aceea era o temă de iarnă, aceasta este o temă Mac.

Dar FlyakiteOSX merge mai adânc în modificarea interfeţei sistemului de operare. După instalarea sa (uşoară, fără bătăi de cap, doar un restart) nu veţi mai recunoaşte Outlook Express la lansare 😉 Vedeţi imaginea din stânga! Şi Explorer-ul se schimbă: mai jos am pus partea superioară a ferestrei Explorer.

Desigur, toate ferestrele au noul „look” care se vede în capturile de până acum. Nici bara de aplicaţii a Windows-ului nu mai arată la fel. Icoanele sunt schimbate la aplicaţiile principale. Butoanele nu mai arată la fel, nici celelalte controale (listele de exemplu). Versiunea 2.0 promite şi mai multe modificări, şi mai multe înlocuiri în interfaţa Windows XP. Deja există câteva „modele” ale interfeţei Mac OS X, dar cu (prea) mici modificări. Aşteptăm deci promisa versiune 2.0, până atunci 1.0 meritând toate laudele!

Programul nu este foarte mare (20M), dar solicită 170M la instalare. Apoi însă nu va consuma memorie multă, deci îl puteţi folosi liniştit. Uimiţi-vă prietenii cu noul look!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *