NetSnippets Free Edition


Atenţie: program de 5 stele!!! Dacă sunteţi student şi pentru diverse lucrări ce le primiţi folosiţi Internetul; dacă scrieţi articole şi folosiţi Internetul pentru documentare; dacă obişnuiţi să citiţi ziarele pe Internet şi doriţi să vă salvaţi ştirile mai importante; dacă vă plage ca navigând să vă salvaţi anumite informaţii pe termen lung… ş.a.m.d., atunci NetSnippets este instrumentul ideal. Orice web-surfer care nu este de ieri, de azi, ştie că Internetul este în schimbare: o informaţie o poţi găsi astăzi, dar nu neapărat şi mâine. De aceea s-au inventat tot felul de programe care să „salveze” Internetul. NetSnippets este un program care s-a impus pe piaţa sa, şi care din fericire are şi o versiune Free, foarte bună pentru nevoile medii.

După instalare, programul adaugă un nou buton şi o nouă bară de instrumente în Internet Explorer (se poate instala şi pentru alte navigatoare; eu îl folosesc cu Maxthon). Cu ajutorul butonului puteţi deschide o fereastră laterală în navigator. Utilizarea este simplă: dacă doriţi să salvaţi o pagină întreagă, daţi click pe butonul „Add Entire Page”; cel mai adesea, şi cel mai recomandabil este însă să vă selectaţi partea care vă interesează, şi să daţi click pe „Add Selection” (de regulă conţinutul este încadrat într-o pagină cu un anume design, probabil reclame, meniuri şi altele). Pentru salvare se va afişa o fereastră în care puteţi modifica titlul propus, şi puteţi totodată indica unde să fie salvată pagina sau selecţia: tot conţinutul salvat poate fi structurat în directoare şi subdirectoare, pentru o găsire uşoară. Imaginea din dreapta vă arată un exemplu de structura de directoare, în care se află conţinutul salvat. Dând click pe un titlu de conţinut salvat, acesta va fi încărcat în navigator, chiar dacă sunteţi deconectat de la Internet, pentru simplu fapt că informaţia este deja pe calculator Dvs, pe veşnicie (mă rog, cât timp decideţi Dvs de fapt).

Informaţiile pot fi salvate de fapt în numeroase moduri. De exemplu drag and drop în fereastra laterală care se activează cu noul buton amintit mai sus. Sau puteţi lansa „Desktop bar”, o fereastră „plutitoare”: prin intermediul acesteia puteţi salva chiar şi texte din emailuri, din Word sau informaţii din clipboard. Practic Net Snippets vă permite să aveţi un colector universal de texte şi imagini. O altă facilitate extraordinară este butonul „Add To Last”. Să presupunem că doriţi să salvaţi 10 texte scurte (citate, ştiri, altceva…). Dacă le salvaţi independent, veţi avea zece intrări: în timp veţi avea o structură extrem de stufoasă. Puteţi face atunci o singură intrare, la care adăugaţi în continuare (add to last). Aş mai menţiona apoi posibilitatea de a face căutări în conţinutul salvat de pe Internet: un instrument foarte bun şi util, care caută în toată structura şi returnează legături spre conţinuturile relevante.

Odată salvat o selecţie sau o pagină, puteţi reveni la original (online), pentru că NetSnippets memorează de unde s-a făcut salvarea. Această facilitate este deosebit de utilă dacă de exemplu redactaţi o lucrare: puteţi realiza uşor bibliografia, căci link-urile originale sunt salvate şi ele şi indicate la baza capturii. În fine, aş putea continua şi cu alte facilităţi. Dar mai bine le descoperiţi singuri. Versiunea Free nu are limitări ca dimensiune a conţinutului ce poate fi salvat. Limitarea constă în lipsa unor facilităţi suplimentare, foarte bune, utile, dar ne-esenţiale.

NetSnippets Free Edition este un (alt) program pe care îl recomand cu mare căldură!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *