Nu te supăra, frate!


Vă mai amintiţi de unul din jocurile copilăriei, intitulat „Nu te supăra frate”? Era din „epoca de carton”, când cu un carton şi câţiva pioni aveam ore întregi de distracţie şi relaxare. Acum însă jocurile la modă sunt pe calculator, şi iată că şi „Nu te supăra frate” are o versiune electronică chiar foarte reuşită, dar puţin adaptată. Pare un joc de fotbal după imaginea alăturată? Tocmai aceasta este adaptarea. Jocul, cu interfaţă doar în germană, are regulile jocului clasic amintit, dar sub forma unui campionat, cu patru participanţi care sunt patru ţări. Jocul poate fi jucat deci de maxim patru jucători, minim unul. Desigur, în lipsă, un jucător poate fi dezactivat sau „condus” de calculator (caz în care, evident, el dă cu zarul, el mută, Dvs doar priviţi şi vă aşteptaţi rândul la joc).

Pentru cei care nu îşi amintesc, scopul jocului este să ajungi cu propriile piese la final, pe locurile indicate cu propriul steag. Iniţial piesele sunt în colţul tablei şi intră în joc doar dacă dai 6 cu zarul. Apoi cu fiecare zar aruncat, poţi muta piesa pe chenarul acelui plus pe care îl puteţi vedea în imagine. Desigur, dacă în drum „pici” peste piesa altui jucător, l-ai scos! Respectivul trebuie să aştepte un nou 6 pentru a re-introduce piesa în joc. Ei, cred că sună complicat explicându-l! Cel mai bine este să treceţi să îl jucaţi (sau copiii Dvs, depinde de gusturi). Chiar dacă este în germană, puteţi uşor intui meniurile. În captura a doua de mai jos este meniul de configurare al celor patru jucători. X înseamnă fără acel jucător (apare transparent în joc); capul indică faptul că este un jucător uman; calculatorul indică faptul că jucătorul este manevrat de calculator (în acest caz puteţi alege nivelul de inteligenţă al oponentului, folosind una din cele trei feţe din dreapta). Pentru a da cu zarul, daţi click pe mingea-zar. Pentru a muta o piesă, daţi click pe ea. Cam atât ca indicaţii de joc.

Jocul este reuşit la capitolul grafică (evident, solicită o placă video cu suport 3D). Este distractiv atunci când scoţi piesa adversarului: piesa ta sare peste piesa lui, făcând-o una cu pământul 🙂 Şi la capitolul sonor jocul este reuşit: te simţi parcă pe un stadion. Şi dacă cunoşti germana – eu nu o cunoscu – replicile „comentatorilor” sunt – din câte am citit – glumeţe. Şi ca să caut nod în papură, un element negativ: animaţia cu piesele sărind la fiecare mutare este amuzantă, dar plimbarea tablei de fiecare dată devine obositoare pentru ochi. Ar mai fi un dezavantaj, depinde de conexiunea Dvs la Internet: jocul are 15MB. Puteţi descărca „Platt! 3D WM Edition” de pe pagina Caiman.Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. claudia spune:

    Super!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *