RemoteSMS


Este iarăşi vremea pentru un program entuziasmant de bun! Îl folosesc de mai multe luni şi devine tot mai bun, văzând cu ochii. Este realizat de o firmă românească, aşa că are interfaţă nu doar în engleză, ci şi în română. De fapt programul este util în primul rând românilor, dacă nu numai lor. Ce face? Muuulte: trimite SMS-uri, consultă programul TV şi cursul valutar, vă aminteşte lucrurile de care doriţi să vă amintiţi… Să vedem pe rând. Mai întâi să spunem că programul este un executabil ce nu solicită instalare, că informaţiile sunt grupate pe tab-uri şi că puteţi seta limba aplicaţiei în română din tab-ul Despre, sub-tab-ul Limba.

Numele programului, RemoteSMS, indică faptul că accentul aplicaţiei cade pe SMS-uri. Dacă aveţi un telefon mobil cu abonament la Connex sau la Zapp, atunci ştiţi probabil că puteţi trimite prin Internet, zilnic, gratuit (!), un număr de 3 SMS-uri. Eu am abonament la Connex, şi în câteva minute mi-am creat un cont pe MyX.ro pentru a putea trimite SMS-uri gratuite. În tab-ul Conturi mi-am introdus apoi contul creat, indicând numele de utilizator şi parola. Odată introduse aceste informaţii, puteţi trimite SMS-uri! Evident, puteţi să vă definiţi mai multe conturi, după câte telefoane mobile aveţi (personal, sau în familie). Avantajul de a avea mai multe conturi este că programul ştie să treacă la următorul cont, dacă actualul a ajuns la limita de 3 SMS-uri.

Cum se trimit SMS-urile? Foarte simplu. Pe primul tab, Mesaje, alegeţi contul de unde vreţi să trimiteţi şi cui vreţi să trimiteţi mesajul (vă puteţi defini un fel de agendă de telefoane, cu numerele de mobil ale celor la care le trimiteţi frecvent SMS-uri). Apoi scrieţi mesajul: aici vine partea interesantă şi utilă! Sub partea unde scrieţi mesajele aveţi tot felul de lucruri utile: câte mesaje gratuite mai aveţi, câte caractere mai puteţi scrie şi – butonul ce îmi place cel mai mult – transformarea automată a textului în modul „fără spaţii” (cei ce trimit des SMS-uri ştiu că pentru economia de caractere se trimis adesea mesajele fără spaţii, în sistemul următor: „Salut prietenul meu” devine „SalutPrietenulMeu”). Dacă un mesaj este prea lung, programul îl împarte în câte mesaje SMS este necesar. Puteţi să trimiteţi acelaşi mesaj la mai multe persoane din agendă. De asemenea puteţi să vă memoraţi textele ce le trimiteţi frecvent (de exemple un text de felicitare de ziua de naştere; când este cazul îl luaţi direct din „AutoText”, fără să trebuiască să îl scrieţi din nou). În plus, ultimele versiuni au adus un „jurnal” al SMS-urilor, care vă permite să vedeţi cui şi ce i-aţi scris de-a lungul timpului. Desigur, în momentul când trimiteţi un SMS trebuie să fiţi conectat la Internet!!!

Dacă sunteţi conectat la Internet non-stop (tot mai mulţi sunt aşa) atunci mai puteţi folosi o facilitate: programarea SMS-urilor. Puteţi din tab-ul Setări să definiţi ca un SMS să fie trimis la o anumită persoană, la o anumită oră, dintr-un anume cont. La ce vă poate fi de folos? De exemplu puteţi seta să primiţi chiar Dvs un SMS pe mobil joi, la ora 13, pentru a nu uita că la ora 14 trebuie să fiţi în oraş să vă întâlniţi cu un prieten. Sau puteţi programa SMS-uri pentru a vă felicita prietenii de ziua lor de naştere: presupunând că nu aveţi mai mult de trei prieteni ai căror zi să coincidă, programul vă poate fi suficient (desigur, un telefon personal e mai recomandat:). Ce se întâmplă dacă depăşiţi limita de 3 SMS-uri? Nimic extraordinar: programul vă avertizează dar nu se blochează, doar că de la al 4-lea SMS sunteţi taxat la tariful obişnuit de SMS (dacă aveţi mai multe conturi, am spus mai sus, trece la conturile ce mai au SMS-uri gratuite).

Tot prin intermediul Internetului, RemoteSMS vă mai permite ceva: să aflaţi cursurile valutare şi să faceţi convertiri între diverse monede. Vedeţi pentru aceasta tab-ul Curs. Dând click pe butonul Actual., programul va descărca cursul valutar, după care scriind în câmpul valută un număr şi selectând mai sus valuta, puteţi afla valoarea în lei, chiar şi valoarea în lei plus TVA. Informaţiile valutare sunt descărcate de pe situl Băncii Naţionale Române.

În fine, iată un alt tab foarte util: Ghid TV. Din butonul Setări puteţi să vă definiţi canalele de care sunteţi interesat. Apăsând apoi butonul „Sincronizează postul”, programul se va conecta la Internet şi de pe situl Port.ro va lua programul TV pentru acea zi şi pentru acel post. Puteţi însă folosi butonul „Update all channels”, care preia programul la toate posturile TV alese de Dvs, pe o săptămână întreagă, informaţiile fiind salvate local (adică pe calculatorul Dvs) pentru consultare chiar şi off-life. Aceasta înseamnă că veţi putea oricând consulta programul TV, fără să mai cumpăraţi reviste cu programul TV (ups!).

Legat de programul TV mai este o facilitate foarte utilă. Dând click în program pe o emisiune (film sau altceva) vă puteţi programa să fiţi notificat. Ei bine, mie notificările prin fereastră sau cu balon în systray nu mi-au funcţionat pe două calculatoare (cu XP Home Edition şi XP Professional)… A funcţionat doar notificarea cu SMS (adică am setat ca cu 5 minute înainte de începerea unei anume emisiuni să primesc un SMS – a mers!). Nu ştiu unde este problema, poate la program, poate la calculatoarele unde am testat. Oricum, merită să vedeţi şi Dvs, sau să urmărim versiunile următoare care vor perfecţiona probabil această facilitate. (Notă, august 2005 – problema a fost într-adevăr rezolvată în versiunea următoare.)

Uau… ce lungă recenzie! Mă opresc aici spunând doar că ultimele tab-uri (Setări şi Despre) vă permit diverse lucruri, precum setarea interfeţei în limba română, lansarea programului odată cu lansarea sistemului de operare, dezactivarea unor tab-uri sau opţiuni, ş.a.m.d. Succes! Sunt convins că programul vă va place! Mai ales dacă aveţi abonamente la Connex şi/sau Zapp.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *