Chirurgie plastică pentru XP


Vreau un Mac!

La un recent congres internaţional de Internet la care am participat, un pastor olandez ne povestea că în ţara sa tinerii s-au săturat de Microsoft. Aşa că au început să îşi cumpere MacIntosh-uri, pentru a fi diferiţi. S-a ajuns ca astăzi majoritatea tinerilor să aibă calculatoare cu Mac OS X. Este de aşteptat ca peste câţiva ani tinerii olandezi să descopere că a avea Windows Vista este mai şic… Există însă şi o altă soluţie, decât pendularea între calculatoare: putem să simulăm o faţă de Mac pe un PC!

Pentru aceasta, recomandarea mea principală este FlyakiteOSX, despre care am vorbit într-un buletin IT. Între timp a ajuns la versiunea 2.0 şi a intrat cu „chirurgia plastică” mai în profunzimea sistemului XP. Dezavantajul acestei soluţii ar fi poate cei aproape 30MB de descărcat. Dar merită: sistemul Dvs de operare va arăta radical diferit. În lateral aveţi o idee despre cum poate arăta sistemul de operare cu noua faţă. Vă invit însă să vizitaţi situl producătorilor, un sit deosebit de inteligent realizat, care chiar simulează un sistem Mac OS X, şi unde puteţi vedea mai multe screenshot-uri înainte de a vă decide dacă mergeţi sau nu pe mâna acestui kit excelent. Ca la toate modificările de care vom vorbi în continuare, există şi cale înapoi: nu vă temeţi deci! În acest caz, dezinstalaţi programul şi gata.

Există atât de mulţi utilizatori de Windows XP care doresc să îl facă să arate, ba chiar să şi aibă unele funcţionalităţi ca Mac OS X, încât s-a făcut un sit pentru ei: OSX-E.com. Pe acest sit găsiţi de exemplu un extensiv articol intitulat Ghidul complet pentru a vă schimba Windows XP într-un Mac OS X (în engleză desigur). În zece paşi vi se explică cum puteţi schimba aspectul sistemului de operare, dar şi ce programe există care simulează aplicaţii similare de pe Mac-uri. De exemplu „Finder”-ul din Mac: există posibilitatea „mutării” lui sub Windows, iar situl tocmai recomandat include la rubrica Downloads o lungă listă de propuneri. În fine, s-ar putea vorbi multe în această direcţie… dar dacă nu sunteţi interesat de un look a la Mac?

Vestea bună este că există sute de alte opţiuni pentru noi feţe, unele care presupun download-uri semnificativ mai mici. Să vedem deci

Alte variante


Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *