Chirurgie plastică pentru XP


Visual Styles

Unde se găsesc Stiluri Vizuale (ca să adoptăm o traducere)? Dacă nu folosiţi Internetul de ieri de azi, atunci ştiţi că la o întrebare tehnică, căutând pe Google aproape sigur găsiţi răspunsul! Există numeroase situri care vă oferă Stiluri Vizuale, dar atenţie, unele sunt încorporate cu componente ad-aware. Sau în alte cazuri, stilurile vizuale pot fi folosite doar împreună cu programe comerciale. Iată deci câteva resurse de Stiluri Vizuale.

Un bun început poate fi CrystalXP.net, unde se găsesc doar câteva variante, dar frumoase. Resursa mea favorită este însă DeviantArt.com, unde se găsesc numeroase Stiluri, ieşite multe de sub mâna unor adevăraţi artişti în acest domeniu. O altă resursă bogată este la Customize.org, aici putând sorta imensitatea de opţiuni după dată (cele mai recente), după rank (notă primită), după număr de descărcări… În fine, aş mai aminti oferta sitului GetSkinned.org. În toate cazurile aveţi un preview al temei, precum şi informaţii despre ce mai conţine, suplimentar, pachetul respectiv (după cum spunea, de regulă un fişier ZIP). Link-urile pe care le-am oferit în acest paragraf nu sunt generice, ci exact la pagina unde se găsesc Stilurile Vizuale: daţi deci cu încredere click pe ele. Căutând cu Google veţi mai găsi şi altele: de exemplu acum, scriind materialul, am găsit XPTheme.info, unde sunt şi Stiluri Vizuale pe tema unor filme hollywood-iene. Important este ca temele să vină ca ZIP, nu ca executabile sau ca fişiere cu extensie necunoscută (caz în care probabil este nevoie de un program comercial pentru aplicarea temei – vom vedea un exemplu mai încolo).

Iată în continuare câteva din temele pe care eu le-am testat pe sistemul meu de operare (ţinând mouse-ul deasupra imaginii veţi găsi titlul temei):

Azure BlackMesa
CodeOpus CrystalThin
Milk Sustenance

Nu doar la ferestre veţi sesiza schimbări, ci şi la meniul Start. Iată câteva exemple:

XDDESIGN MMOD CrystalMilk

Amintesc că temele se instalează, după cum spuneam anterior, în C:\Windows\Resources\Themes. Odată puse acolo, ele ar trebui să apară în Display, tab-ul Appearance, în lista derulantă Windows and buttons. Urmăriţi şi lista Color scheme, unde la unele teme se găsesc variaţii de culoare (sau de stil, pentru meniul Start). Butonul Start ia uneori forme amuzante: la CrystalMilk este un pinguin la care click-ul îl cască ochii mari 🙂 Dar gusturile diferă: tocmai de aceea, din sutele de opţiuni, după ce veţi descărca şi vedea câteva (zeci?) veţi găsi cu siguranţă câteva care vă plac. Subliniez că modificările se reduc la cadrul ferestrelor (incluzând bara de scroll), meniul Start, şi în altele mai mici, şi nu sunt atât de profunde ca în cazul pachetelor amintite anterior, de zeci de mega.

Altceva se mai poate?


Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *