HandyFind


Uneori programele excepţionale sunt foarte mici. Este cazul lui HandyFind, care la doar 500KB este un program deosebit de util. Cine foloseşte Firefox pentru navigarea pe Internet, ştie cam despre ce este vorba. În navigatorul Mozilla Firefox există o facilitate deosebită care permite, navigând pe o pagină, să tastezi direct ceva, iar acea succesiune va fi căutată în pagină. În loc de CTRL+F, scrii direct şi cauţi textul! Practic, eficient! Dar de ce doar în Firefox? HandyFind extinde acest stil de căutare şi la alte programe.

Odată instalat, este recomandabil să setaţi ca programul să pornească odată cu sistemul de operare. Apoi, când doriţi să căutaţi un anume text, apăsaţi CTRL+Space: veţi vedea apărând un mic „balon” în care scrie „Find”. Începeţi să tastaţi: cu fiecare nou caracter tastat, balonul scrie expresia căutată şi se deplasează în aplicaţie acolo unde găseşte prima potrivire (dacă găseşte). Dacă nu găseşte, îşi schimbă culoarea pentru a vă da de înţeles. Dacă vreţi să găsiţi următoarea potrivire a expresiei căutate, nu trebuie decât să apăsaţi săgeată dreapta (sau săgeată stânga pentru a reveni la o potrivire anterioară). Practic căutarea devine floare la ureche, deosebit de rapidă, în numeroase programe: în navigatoare (Internet Explorer, Maxthon…), în în editoare text (MS Word, Notepad, Wordpad), în programel de email (Outlook Express) dar şi în altele. Dacă în unul anume nu funcţionează, atunci gândiţi-vă la toate celelalte în care merge ;).

Programul stă „ascuns” în systray, lângă ceas (icoana este un H galben). Daţi click dreapta pe icoană şi alegeţi Options. Veţi putea să modificaţi combinaţiile de taste după dorinţă. De asemenea puteţi seta diferite combinaţii de culori pentru program, pentru a indica găsirea unei potriviri de exemplu.

Dacă nu vă place, puteţi oricând să îl dezinstalaţi. Încercaţi-l! S-ar putea să vă placă atât de mult încât să îl păstraţi pentru totdeauna. (Atenţie: HandyFind nu funcţionează


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *