Râzi de tine (II)


Nu vă mai amintiţi de Râzi de tine I? Aveţi linkul deci puteţi să vă amintiţi: era vorba de un program ce permitea deformarea imaginilor. Revenim după un an şi jumătate cu un program similar, dar parcă mai haios. Şi acest program vă permite să încărcaţi o fotografie şi să vă distraţi apoi cu ea. Programul, pe nume Distortit, se găseşte acum la rubrica noastră Download. Nu necesită instalare, trebuie doar să despachetaţi într-un director fişierele şi să lansaţi executabilul (la versiunea 2.3 sunt doar 3 fişiere, programul executabil, o imagine demonstrativă şi un fişier readme cu documentaţia). Nu vă miraţi că nu vedeţi nici un meniu: daţi click dreapta şi îl veţi găsi. Din fericire sunt şi nişte combinaţii de taste pentru rapiditate.

Distortit

OK. Deci aţi încărcat o imagine? Daţi click pe ea! Veţi sesiza imediat o „umflătură” (scalabilă cu ajutorul cursorului glisant din partea superioară a aplicaţiei). Dacă ţineţi pe ALT şi mişcaţi mouse-ul (nu foarte rapid), se va mişca şi „umflătura”. Dacă doriţi să o păstraţi, apăsaţi CTRL+K sau pe butonul Keep. Veţi vedea că în lateral se formează o listă cu fiecare pas deformator. Mai sus aveţi o mostră…

Pentru imaginea demonstrativă am folosit o fotografie cu fetiţa mea, Teodora. Mai jos am inclus primii paşi pentru a vă face o idee nu numai despre cum arată în realitate, nedeformată ;), ci şi pentru a vedea cum se „denaturează” o fotografie. Tot ce vă mai trebuie acum este să aveţi nişte fotografii digitale (de preferinţă), din apropiere, cu membri ai familiei Dvs. Sau cu politicieni :). Sau cu cine doriţi Dvs. Have fun!

Di

Dacă aţi realizat şi Dvs nişte fotografii amuzante, puteţi să ni le trimiteţi (cnet at cnet.ro) şi poate le vom publica!

Notă: în momentul scrierii articolului, programul era la versiunea 2.13


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. hmm … l-am incercat dar imi merge in cel mai fericit caz f.f. greu, mai mult nu-mi merge sa fac nimic. Probabil ca fotografiile in rezolutii de 1600×1200 sau mai marisoare le misca mai greu sau nu poate duce …

  2. radu.capan spune:

    Exact! Problema este dimensiunile de poster pe care lucrezi. Eu am facut efectele pe 800×600 si a mers foarte rapid. Daca nu ai intentia sa tiparesti rezultatul, lucreaza pe o imagine mai mica si vei vedea ca merge f fain si f rapid. Daca ai intentia sa tiparesti… e alta poveste.

    Efectul de „umflatura” la o poza mare este aplicat pe o suprafata mai mare. Calcule mai multe. Scaleaza imaginea.

  3. Pai in principiu nu ma intereseaza tiparirea … deci asta era problema, la rezolutia fotografiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *