Antivirus gratuit pentru spălarea păcatelor?


AOL este actualmente în mijlocul unui scandal datorat „scurgerii” unor date pe internet, despre căutările făcute de clienţii firmei. Fişierul scăpat pe net este definitiv scăpat de sub control, dat fiind că deja el circulă prin reţelele P2P. TechCrunch scria ieri, citând New York Times, despre prima persoană identificată datorită acestor căutări, fapt ce a sporit nemulţumirile oricum de istorie lungă privind siguranţa datelor cu AOL. Acestei istorii lungi a nemulţumirilor, AOL i-a contrapus în ultima vreme tot felul de veşti bune pentru utilizatorii proprii dar şi pentru internauţi în general. Una dintre noutăţi o reprezintă punerea la dispoziţie în mod gratuit a unui antivirus botezat Active Virus Shield, bazat pe mai cunoscutul produs al Kaspersky Labs.

AOL Antivirus

Programul apare şi în directorul Download.com, unde puteţi citi opiniile celor care l-au testat deja. De acolo aflăm că Active Virus Shield este un Kaspersky AV cu unele opţiuni (esenţiale şi neesenţiale) lipsă. Deşi la momentul scrierii acestui material programul avea pe Download.com peste 10.000 de descărcări, cred că numărul utilizatorilor lui Active Virus Shield este încă ţinut mic de problemele de confidenţialitate ale AOL. Activarea programului presupune furnizarea adresei de email, prilej de alte suspiciuni: când va „scăpa” de la AOL şi un fişier cu un milion de adrese de email?

Dacă Dvs aveţi încredere în AOL – este o opţiune personală la urma urmei – atunci veţi fi poate motivat de argumentele invocate: scanare folosind ultimele tehnologii; protecţie a emailului; actualizări ale definiţiilor la fiecare oră, dar presupunând un trafic mic; consum de memorie scăzut, însemnând că nu îi veţi simţi prea mult prezenţa; răspuns în medie în două ore la noile ameninţări; ş.a.

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. leonhard spune:

    Buna seara tuturor!
    Am avut instalat AVS pe un sistem care se misca foarte bine, dar cu resurse mici: AMD 1,3 Ghz, 258 Mb RAM. Rula fantastic de bine 1-2 zile, apoi ingreuna mult functionarea mashinii. Calculatorul se tara, efectiv. Dupa dezinstalare, ok.
    Am schimbat sistemul total, un Intel 2 Dual Core, 1Gb RAM si am reinstalat AVS. Este perfect, la o luna de la folosire. Nu se simte – consum incredibil de mic de resurse, cu mult sub AVG, Avast si Nod 32. Sa nu mai vorbim de rata de detectie, inclusiv pt. malware, spyware, nemaipomenit de ridicata. Update-uri extrem de dese, in pachete f. mici si, in scanare la comanda, nu se simte absoluttamentte pe mashina.
    Am devenit fan AVS, intuitia spunindu-mi, de la inceput, ca este un AV profesional facut.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *