Cum să (nu pari că) navighezi pe net


Priviţi puţin la imaginea de mai jos: ce vă sugerează? Aproape sigur veţi spune/recunoaşte MS Word din MS Office 2003. Şi şeful Dvs, în trecere rapidă, tot Office 2003 va vedea… doar că… dacă priviţi în pagină este o căutare cu Google! Nu, nu este vorba de un navigator (browser) în haine de Office 2003, dar pe aproape.

WorkFriendly

Situl WorkFriendly.net nu are decât o pagină, unde puteţi introduce o adresă web. Dând enter adresa va fi încărcată într-o nouă pagină care simulează aplicaţia Office 2003 (cu două scheme de culoare: Blue şi Silver). Doar că situl este transformat în mod text şi doar text, iar legăturile din pagini sunt rescrise pentru a rămâne în pretinsul Office 2003. Mai mult, în partea de sus stânga veţi vedea un text „Boss Key”: dacă treceţi cu mouse-ul peste acest text pagina web (text) pe care navigaţi va fi înlocuită de o altă pagină despre managementul timpului (ca să dea impresia că de fapt vă documentaţi despre cum să puteţi lucra mai bine în timp mai scurt).

Nu intru în problemele de natură morală cu acest sit. Rămâne la latitudinea studentului să aprecieze dacă mai util este să citească ceva de pe web sau să fie atent la ora de laborator, sau la latitudinea angajatului dacă merită o pauză pentru a consulta webul. Din păcate, oricât de ingenioasă este ideea de la WorkFriendly.net, ea nu e perfect funcţională. De fapt eu am găsit doar puţine situri care funcţionează (probabil din dificultatea transformării lor în pagini text). Dar poate merge exact cu situl/siturile ce vă interesează pe Dvs şi astfel veţi putea scăpa de şeful nesuferit ;).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *