1 Giga FTP gratuit


Spaţiul nu mai pare să fie o problemă pe internet. De când Google a lansat conturile de email de 2Giga (folosibile şi ca „harddisk” online – vezi materialul acesta şi acesta) parcă nu se mai opresc ofertele cu spaţii uriaşe (Lycos dă 3Giga pentru email, Opera 300MB pentru situl personal, PicasaWeb 250MB pentru fotografii ş.a.m.d.). Astăzi m-am oprit asupra unei oferte speciale: un cont FTP, gratuit evident, de 1Giga!

VMN

Dacă vizitaţi storage.vmn.net veţi găsi informaţiile necesare. Iată în avans câteva informaţii. Oferta aparţine companiei care produce şi cunoscutele programe AceFTP şi AceHTML. Eu folosesc AceFTP Freeware, un banner al acestei aplicaţii atrăgându-mi atenţia asupra contului de 1GB. După ce parcurgeţi procesul de comandă va trebui să instalaţi un executabil (3MB), care din păcate vine cu VMN Toolbar (eu personal nu agreez astfel de toolbar-uri – din fericire se poate dezinstala fără nici o problemă oricând mai apoi). Tot în această etapă iniţială veţi alege un nume de utilizator (ID) şi o parolă. În cazul meu, având AceFTP Freeware instalat, am avut automat adăugat la profiluri unul nou: AceFTP Storage. După indicarea numelul de utilizator şi a parolei am putut accesa imediat spaţiul de 1Giga!

Reţineţi: fişierele din contul FTP nu pot fi accesate de pe web, deci nu le puteţi folosi de exemplu pentru a depozita imaginile sitului Dvs. Nu vă faceţi probleme de depăşire a spaţiului de 1 Giga: nu veţi fi pus să plătiţi, pentru simplu fapt că sistemul nu permite depăşirea limitei. Dacă doriţi mai mult de 1 Giga, există soluţii comerciale tot de la VMN (de 15 Giga). Nu există limită de trafic lunar. Nu există o limită a dimensiunii maxime a fişierelor (doar în limita totalului de 1 Giga). De pe situl VMD puteţi afla cum să vă conectaţi la contul FTP şi cu alţi clienţi decât AceFTP.
Chiar dacă VMN promite o siguranţă de 99% a datelor Dvs, sfatul meu este să nu puneţi în acest cont FTP informaţii care nu le mai aveţi altundeva. Alegeţi să puneţi de exemplu informaţii ce le aveţi stocate pe CD/DVD, dar v-ar fi util să le puteţi accesa şi online în anumite cazuri, mai rare sau mai dese. La final doar atât: dacă aveţi mai multe adrese de email puteţi să vă creaţi (fără să încălcaţi ceva) alte conturi de 1 Giga de la VMN (1 Giga pentru muzică… 1 Giga pentru fotografii… 1 Giga pentru programe…). Aveţi nevoie de mai mult spaţiu? 😉


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Florin spune:

  Mi-am facut cont dar nu m-a pus sa-mi aleg numele siteului si NU am primit date cu privire la adresa serverului ftp si toate astea unde pot sa le gasesc?

 2. catalin spune:

  Salut… Am si eu o intrebare… Cum as putea sa imi creez foldere pe server si sa imi copiez fisiere pe el? Adik sa le uploadez?

 3. paul spune:

  We regret to inform you that VMN Storage is no longer available.

  Super tare. 😐

 4. radu.capan spune:

  In august 2006 era „super tare”.

 5. staycu spune:

  Interesant. Sa incerc si eu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *