Ultima versiune gratuită?


Foarte multe programe îşi încep existenţa ca freeware (gratuite), pentru ca în timp să devină shareware (comerciale). Practic aceasta face dificilă şi existenţa directorului nostru de programe gratuite, fiind imposibil să urmăresc zi de zi care program a mai rămas gratuit şi care a devenit comercial. Partea mai tristă este că nu toţi producătorii de programe mai păstrează pe siturile lor şi versiunile gratuite (evident, tocmai pentru ca să „împingă” spre cumpărarea versiunilor mai noi, comerciale). Şi atunci? Ai auzit de un program foarte bun gratuit dar acum nu mai găseşti pe situl producătorului decât versiunea contra cost…

Aplusfreeware.com

321download.com

Din fericire există situri care salvează ultimele versiuni gratuite. Sunt multe şi dacă mai descoperiţi astfel de situri vă rugăm să ni le indicaţi, de exemplu folosind opţiunea comentariilor la acest material (trebuie să fiţi membru). Două astfel de situri (de fapt secţiuni de situri) sunt indicate mai sus şi le puteţi vizitând dând click pe imaginile aferente.

Vizitând oricare din aceste situri veţi avea bucuria să descoperiţi programe cândva gratuite şi foarte bune (ca să dăm un exemplu PowerArchiver 6.11). Închei aici cu rugămintea de a ne semnala de fiecare dată când un program care figurează ca gratuit la sectorul download a devenit comercial şi noi nu am sesizat. În măsura în care îl vom găsi depozitat pe un sit ca cele două amintite mai sus, vom modifica linkul de download. Mulţumim anticipat!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *