Cum să îţi deschizi un magazin online


Magazinele online sunt tot mai la modă, comandarea unor produse prin internet fiind o opţiune tot mai luată în seamă în ultima vreme.

Shop Free

Că este vorba de cărţi sau de produse electronice sau de altceva, magazinele online au avantajele şi dezavantajele lor: dacă ştii exact ce vrei să cumperi (un aparat foto Canon PowerShot S3 IS), atunci pe internet ai şansa să găseşti un preţ mai bun (prin eliminarea cheltuielilor unui magazin clasic); dacă nu ştii exact atunci poate fi o problemă (o carte o poţi răsfoi şi aprecia într-un magazin clasic, dar nu şi online); uneori chiar şi când nu ştii ce vrei, magazinul online poate fi mai de ajutor (oferind specificaţii exacte ale unui produs, pe care vânzătorul nu ar şti să le dea). Dar oare este dificil să ai un magazin online?

Nu, dar acest „nu” depinde de pretenţii. Există pe internet numeroase soluţii gratuite, scripturi de-a gata pentru a avea un magazin online. O soluţie reuşită vă prezentăm acum: Shop-Script Free. O arhivă de aproape 400Kb vă oferă codul PHP necesar (intuiţi deja, probabil, că merge mână în mână cu o bază de date MySQL). Există şi o documentaţie în format PDF, cam de 1MB. După ce aţi despachetat fişierele la locaţia unde doriţi magazinul, apelaţi „install.php” pentru instalare: veţi avea rapid un magazin online, însoţit evident de un panou de administrare. Dacă doriţi o demonstaţie vedeţi aici magazinul, iar aici partea de administrare. Veţi vedea că se pot defini categorii de produse (cataloage), oferte speciale, detalii per produs…

Dacă doriţi să aveţi magazinul în limba română, tot ce trebuie să faceţi este să faceţi o copie a fişierului „english.php” din directorul languages şi să traduceţi bucăţile de text. Dacă vizitaţi situl producătorului veţi găsi un fel de tutorial despre soluţia de magazin online, care explică diferite concepte cheie ale lui. Soluţia Shop-Script Free este suficientă pentru un bun magazin online, dar nu foarte avansată. Shop-Script are şi versiuni comerciale, şi dacă doriţi să vedeţi comparativ ce are sau ce nu are Shop-Script Free, vă invit să mergeţi la pagina aceasta.

După cum spuneam, Shop-Script Free este o soluţie excelentă, după gusturi şi nevoi. Dacă doriţi mai mult de la magazinul online, atunci poate ştiţi să vă programaţi unul singur. Dacă nu, puteţi merge pe mâna acestui script. Eventual puteţi interveni în cod (necriptat, deci uşor de modificat) pentru a vă adaugă facilităţi pe care le consideraţi necesare. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

8 comentarii

 1. Scriptul este foarte usor de utilizat.
  Intrebarea este cum il poti folosii cu un alt template ?

 2. KillerINC spune:

  Bun tutorial, scriptul pare simplu de folosit. O sa incerc si eu maine. Mie de fapt imi trebuie doar o baza de date locala pentru comenzi facute prin magazinul meu, ca sa le tin o evidenta mai clara , deci doar eu o sa adaug comenzi, si doar eu o sa le vad, totul o sa fie local. Dar pana il fac local, o sa instalez pe un server free ca sa ma joc un pic cu el.

 3. Florin spune:

  Am facut si eu niste teste. Pentru cei care doriti sa va faceti magazin online cu acest script, am gasit un host care are vreo 300 de mega spatiu, php, mysql/baze de date, subdomeniu gratis si posibilitate de parcare domeniu propriu, inclusiv functia mail activa: http://zxq.ro

 4. Andrei spune:

  Ii foarte bun scriptul. Pentru cei ce vor sa-l probeze pot incerca pe un hosting free. Hi2.ro ofera spatiu pe disc nelimitat subdomenii nelimitate, mysql, functie email activa, tot ce va doriti si de ce nu il puteti lasa chiar acolo.

 5. Vasyr spune:

  Eu folosesc varianta de E-shop de la http://www.ucoz.ro. Mi-am facut site-ul acolo, ei imi dau hosting, spatiu pe hard, trafic nelimitat si am activat Modulul de Magazin Online pentru 1.99$/lună. La nume ai ceva de tipul site.ucoz.ro, dar poti usor sa-ti parchezi domeniul tau. Mai e si o varianta ok pentru un magazin profesional, de 5,49$/luna unde iti scot reclamele lor de pe site, adauga spatiu aditional, FTP, etc, si care e potrivita pentru un e-shop.

 6. dragan spune:

  Spune’mi si mie cum il fac in limba romana, ca nu am inteles. Multumesc!

 7. Mihai spune:

  O alta alternativa, romaneasca de aceasta data puteti gasi pe http://www.tocmeli.ro/deschide-magazin unde poti construi rapid si usor propriul magazin fara prea multe cunostinte de web design. Userii poti schimba sectiuni, subsectiuni, poti anunta promotii sau personaliza headerul dupa cum doresc.

 8. ceas spune:

  Ehehe… nu e asa usor cu magazinul online… Nu uitati ca dupa ce il terminati va mai ramane ceva ce este cel mai important de facut… PROMOVAREA lui pe internet. O sa vedeti ca nu este usor deloc. Iar sute-mii de ore pierdute… si milioane de neuroni chinuiti…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *