Maxthon 2 – o revenire promiţătoare


Am testat recent Maxthon 2. Mulţi ani am folosit MyIE2 şi apoi Maxthon, zi de zi, ca navigator favorit. Cu greu, foarte greu m-am despărţit de el alegând Firefox, dar şi astăzi când vulpea roşie mănâncă 150MB sau mai mult mai trec pe Maxthon. Acum s-ar putea să am mai multe motive, odată cu lansarea unor versiuni „preview” pentru Maxthon 2.

Maxthon 2

Maxthon a avut mult timp cam tot ceea ce îi lipsea la Internet Explorer (al cărui „motor” îl foloseşte pentru afişarea paginilor): navigare cu taburi, gesturi cu mouse-ul, interfeţe (skins), extensii (plugins), dar, mai important, protecţii de securitate. Când se descoperea o nouă vulnerabilitate la IE, Maxthon venea rapid cu o nouă versiune. Apoi Maxthon a intrat într-un con de umbră, în primul rând din cauza navigatorului Firefox, dar mai apoi şi a versiunii 7 a IE. Acum însă Maxthon ar putea să revină în centrul atenţiei. Depinde cât de mult va lua versiunii 2.0 (probabil motivul tăcerii din ultimele luni) să apară.

Pentru a testa Maxthon 2 va trebui să creaţi un cont, dar totul se rezolvă rapid. Odată lansat, veţi fi – sunt aproape sigur – imediat impresionaţi, mai ales dacă aţi mai folosit Maxthon. De fapt noul look şi chiar şi unele funcţionalităţi aduc mult a IE 7. Sistemul de detecţie a fluxurilor RSS s-a schimbat (fiind acum ca în Firefox şi IE7). Modul de configurare seamănă cu Firefox (max:config în address bar). Vine cu propria soluţie de căutare, dar aceasta poate fi uşor modificată (la Google, desigur 😉 ). Deşi este doar o versiune „preview”, cât timp am testat Maxthon 2 a fost stabil, neîntâmpinând nici o problemă. Iar memoria consumată se menţine încă la jumătate din cât foloseşte Firefox. Nu am nici cea mai mică idee dacă există o dată estimativă pentru lansarea versiunii finale a navigatorului Maxthon 2, dar o aştept cu nerăbdare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *