SongBird… şi toată lumea cântă


Songbird este şi un navigator. Veţi observa un buton sugerând o casă: dând click pe el veţi fi conduşi la birdhouse. De aici puteţi începe să căutaţi muzică. La fel de bine puteţi face căutări din boxa de căutare amintită anterior: va trebui să alegeţi (vedeţi săgeata mică în jos din stânga controlului de căutare?) unde doriţi să faceţi căutarea, Songbird sugerând câteva situri specializate în muzică (Singingfish.com şi Elbo.ws printre altele). Dar puteţi merge practic pe orice sit doriţi Dvs, scriind o adresă de sit în bara de adrese aflată în stânga boxei de căutare.

Să zicem… un sit CNet.ro desigur! Dacă încărcăm situl www.juvenes.cnet.ro, al Corului de tineri Juvenes Ecclesiae din Iaşi şi mergem la pagina Albume… surpriză! Songbird va detecta toate piesele mp3 din pagină. Puteţi asculta piesele direct de pe sit. Trăgând o piesă cu mouse-ul peste Bibliotecă în meniul din stânga, ea va fi salvată local, pe calculatorul Dvs, putând din acel moment să o ascultaţi oricând, şi fără conexiune la internet. Iată mai jos o captură a detecţiei făcute de Songbird.

Interesant este că vă puteţi abona la o anume pagină web, fixând apoi frecvenţa cu care Songbird verifică dacă s-au adăugat alte piese audio. Desigur, Songbird vă permite să ascultaţi şi posturi radio de pe internet. Nu este doar player audio ci şi video. În curând va include şi posibilitatea de a vă inscripţiona CD-uri cu muzica favorită. O listă cu ce vă oferă Songbird (şi ce îşi propune) găsiţi aici. O prezentare foarte bine făcută şi convingătoare, în flash, a aceluiaşi program, o găsiţi aici (o recomand). Eu am trecut mai din „avion” peste program. Dvs însă îl puteţi studia mai în amănunt.

Cam atât pentru moment. Închei cu încântare: dacă la versiunea „almost 0.2” este atât de special şi bine construit, cum va fi mai încolo? Abia aştept să îi văd evoluţia, să văd comunitatea developerilor scriind primele pluginuri. Cu siguranţă pe Cnet.ro vom mai auzi despre el.


Pagini: 1 2

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Am descarcat si instalat astazi programul. Am gasit, cel putin pentru mine, unele puncte critice. Interfata mi-a parut neprietenoasa. Modul de cautare pe Internet mi-a placut, dar factorul siguranta mi-a taiat elanul, multe din paginile afisate nu le cunosc si nu am gasit cum sa le sterg si sa le inlocuisesc cu altele. Apoi dupa ce am ascultat unele cantece, am incarcat un clip video, a mers, dar nu am stiut cum sa-l opresc, casuta video nu are buton stop. Poate ca nu mi-am luat timpul necesar sa-l studiez mai atent, dar o alternativa la Winamp inca nu este. Dar voi avea rabdare si voi urmari versiunile urmatoare.

  2. -Hawkeye- spune:

    E super tare! O sa fac tot posibilul sa-l promovez si printre prietenii mei. Abia astept ziua cand va fi la fel de popular ca firefox, incat sa se lucreze la imbunatatiri zilnic 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *