300 de articole!


Acesta este al 300-lea articol care apare pe CNet.ro, după cum se poate verifica vizitând (până la apariţia unui alt articol) pagina de Sumar. Un motiv de mică sărbătoare într-o zi în care CNet.ro şi toate siturile găzduite pe serverul nostru nu au putut fi accesate timp de mai multe ore 🙁 . Cauza a fost nu probleme cu serverul nostru, ci cu legăturile internet din Italia. Din fericire problema este trecută şi noi ne bucurăm să fim din nou online, la articolul 300!

300 de articole!
Şi dacă tot suntem în acest ceas (hai să nu îi spunem de sărbătoare să nu cădem în penibil), să vedem cam ce ştim despre vizitatori. Noul sit CNet.ro apare ca principal din ultimele zile ale lunii septembrie. Cu toate acestea, multe vizite se fac încă vechiului sit, pentru că este încă indexat în Google. Mai jos aveţi o captură cu indicaţiile oferite de Google Analytics despre situl nostru. Am ales ca perioadă de timp 1 septembrie – 8 octombrie. În primul rând se vede că ne „învârtim” în jur la 200 de vizitatori zilnic ce „răsfoiesc” circa o mie de pagini. Există zile mai bune şi zile mai rele. Destul de îmbucurător este că 32% dintre vizitatori se întorc pe situl nostru. Din trei vizitatori unul se mai întoarce pe sit. Ceilalţi înseamnă că ajung excepţional, căutând ceva… după care nu ne mai calcă web-pragul casei.

De fapt se vede clar din al patrulea grafic că cei mai mulţi vizitatori ajung pe CNet.ro căutând ceva pe Google (şi de regulă ajung pe vechea versiune a sitului). 60% dintre vizitatori ne sunt aduşi de Google (mulţumim! 😉 ), dar sunt de regulă vizitatori care stau câteva secunde pe sit (caută un program, l-au găsit, dau click să îl descarce şi ne-au părăsit situl). Există un procent de 22,5% de vizite care sunt directe (adică respectivii au scris cnet.ro sau www.cnet.ro în bara de adrese a navigatorului lor). Unii vin pe sit dinspre Catholica.ro, iar alţii de pe Forumul catolic. Graficul trei ne arată de unde de pe glob. Aglomerarea este evident în România, respectiv Europa. Îmi amintesc cum acum vreo 7 ani, când făceam primele situri, poate şi 80% din vizitele pe un sit religios românesc veneau din afara ţării. Astăzi se vede însă că românii sunt mult mai bine conectaţi la internet, ceea ce ne bucură.

Google Analytics ne mai spune la secţiunea Site Overlay că cel mai „fierbinte” punct al sitului este pagina de Download. Vreţi să ştiţi cu ce se navighează pe CNet.ro? 63,73% sunt fideli (încă?!) navigatorului oferit de Microsoft: Internet Explorer; 26,72% folosesc Firefox, iar 8,37% Opera. Ca sistem de operare, Microsoft învinge din nou: 99,41% din vizite vin din Windows. Care versiune? Win XP – 91,72%; Win 98 – 4,19%; Win 2000 – 3,16%. Există şi un procent de 0,42% vizite primite de sub Win Vista. Majoritatea vizitatorilor (60%) au rezoluţia monitorului de 1024×768; 16,7% de 1280×1024; mai există încă şi navigatori ce se dau pe net suportând rezoluţia 800×600 – 9,8%.

Ne bazăm în continuare pe Dvs pentru a ne face cunoscuţi şi altora. Din motive etice (da, să recunoaştem, şi pentru că este interzis) nu putem să scriem noi, ca autori, despre CNet.ro pe diverse forumuri sau alte locuri. Dar Dvs, ca utilizatori, o puteţi face. Fiţi generoşi şi daţi vestea despre noul CNet.ro prietenilor Dvs. Noi între timp continuăm cu articolul 301, 302…

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Alexandru spune:

    Felicitari pentru cele 300 de articole!
    Acum incerc sa gasesc unul care nu mi-a placut dar nu reusesc. Eu vizitez zilnic
    CNet.ro si imi place. Va doresc numai bine si multa sanatate ca sa puteti continua la fel ca pana acum.
    Alexandru


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *