Colecţie de soft gratuit


Cred că fiecare om este tentat în orice moment al vieţii să economisească (pe cât poate) banii, sau cel puţin să nu îi folosească pentru lucruri care pot fi înlocuite de către lucruri gratuite. Aşa şi cu soft-ul. Există programe profesionale (sau nu) contra-cost, dar există desigur (şi să nu-mi spuneţi că nu aţi ştiut) şi gratuit. De multe ori se întâmplă ca programele gratuite să fie mai profesionale decât cele contra-cost şi asta datorită faptului că mişcarea Open Source (despre care vom vorbi mai mult în viitor) oferă şi sursele programelor şi astfel se formează comunităţi în jurul unui soft care îl îmbunătăţesc, reduc considerabil riscul răspunzând rapid bug-urilor şi desigur oferă ajutor oricărui utilizator aproape în timp real (prin forumuri, bloguri, sau chiar servicii messenger, email, etc.). Sunt multe exemple din această sferă.

gnomfiles.gif

Site-ul de astăzi se numeşte GnomeFiles, iar numele provine de la Gnome care este un program gratuit cu sursă deschisă desktop (asemănător desktopului Windows). Acesta nu a fost creat pentru un sistem de operare anume, ci funcţionează ca platformă pe mai multe sisteme de operare (dintre care la unele, ex. CentOS, este instalat default) printre care şi platformă pentru Windows.

Site-ul prezentat vine şi ne oferă o colecţie de legături spre software gratuit pentru platforme gratuite (gen Linux), dar majoritatea proiectelor vin şi cu o versiune disponibiliă pentru Windows.

Proiectele cu sursă deschisă sunt grupate în douăsprezece categorii: unelte audio, jocuri, casă şi educaţie, internet şi reţele, ştiinţă şi matematică, utilitare, dezvoltare (software), grafică şi design, managementul informaţiei, productivitate, fişiere sistem şi unelte video.

Toate soft-urile prezentate în acest site au nevoie de platforma GTK+ Server (disponibilă şi pentru Windows).

Legături externe:
+ Colecţia de software GnomeFiles
+ Platforma Gnome


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Flaviu spune:

    Am un software gratuit pe care il puteti gasi la adresa de mai sus. Este un dictionar englez-roman care invata automat cuvinte noi. Va multumesc si in cazul in care il indexati dati-mi un feedback.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *