Zamzar – convertiri media online


Recent a fost lansat situl Zamzar.com, un alt sit dedicat convertirii online de fişiere media. Dacă vă întrebaţi de unde vine Zamzar, ei bine, aflaţi că de la un roman al lui Franz Kafka, „Metamorfoză”, unde un personaj Samsa (de unde Zamzar) se transformă dintr-un tânăr într-o insectă gigantică.

Zamzar este foarte simplu de folosit. Dacă vreţi să aflaţi care formate în care formate le converteşte, vizitaţi această pagină ce descrie tipurile de convertiri. Sunt în principiu patru categorii: documente, imagini, audio, video. Aceasta evident nu înseamnă că puteţi converti un fişier DOC într-unul MP3 🙂 . De fapt Zamzar este suficient de inteligent ca după ce aţi ales un fişier de pe calculatorul Dvs, să vă limiteze în pasul 2 lista de convertiri posibile.

După cum v-aţi dat deja seama din captura de mai sus, trebuie să indicaţi adresa Dvs de email (din nou, recomandare, folosiţi o adresă de email secundară). După ce Zamzar face convertirea, vă anunţă prin email, furnizându-vă o legătură pe web la fişierul convertit. Atenţie: acesta stă pe serverul Zamzar doar 24 de ore! Limita fişierelor de convertit este de 100MB, aşa că nu vă aşteptaţi să convertiţi DVD-uri… Dar dacă doriţi să convertiţi fişiere din OpenOffice în formatul MS Office, sau piese audio OGG în MP3 de exemplu, atunci Zamzar se dovedeşte foarte util.

Rapiditatea convertirii depinde de încărcarea serverului la un moment dat: puteţi primi emailul în câteva secunde, sau în mai multe sau mai muuuuulte minute. Asta e. Să reţinem că este un serviciu gratuit. Probabil în timp va avea şi o versiune comercială, pentru fişiere peste 100MB, păstrate pe server o perioadă mai lungă, cu execuţie preferenţială.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *