GMail – POP3 şi conturi multiple


Conturile GMail sunt gratuite, mari şi cu tot felul de facilităţi – ar fi şi greu să nu îţi placă să ai un astfel de cont de email. Eu folosesc un cont GMail pentru a colecta emailurile primite pe toate celelalte adrese pe care le folosesc. Astfel, conturile de email personale (ex: radu@capan.ro) precum şi cele de „serviciu” (ex: cnet@cnet.ro) am setat să îmi fie automat redirecţionate spre contul GMail. De ce? Prin redirectare consult un singur cont (nu zece sau douăzeci, după câte emailuri folosesc), şi chiar dacă celelalte sunt limitate, la GMail cu aproape 3GB nu îmi fac (încă) probleme de spaţiu. Partea bună este că pe lângă că folosesc contul GMail ca şi „colector” a altor conturi de email, pot să scriu din GMail dar de pe alte adrese! Mai clar: din interfaţa contului GMail pot trimite emailuri de pe radu@capan.ro sau cnet@cnet.ro!

Pentru aceasta în contul GMail mergeţi la Settings şi alegeţi tabul Accounts (al doilea – poate avea alt nume, depinde de limba aleagă pentru GMail). În cazul meu, situaţia arată acum aşa:

Dând click pe Add another email address puteţi cu uşurinţă adăuga un alt cont. În primul pas trebuie să introduceţi numele (de regulă numele Dvs, sau o funcţie dacă este un email de serviciu) şi adresa de email respectivă. Urmează pasul de verificare: Send Verification. Verificaţi-vă contul tocmai adăugat: veţi avea acolo un email nou, cu două modalităţi de activare: o legătură (link) sau un cod (de introdus în fereastra pop-up). Folosiţi oricare metodă de configurare şi gata! puteţi scrie din GMail de pe alte adrese de email ale Dvs. Este foarte convenabil, pentru că nu trebuie să vă logaţi la alte conturi pentru a trimite emailuri de pe alte adrese.

Revenind la imaginea de mai sus, sesizaţi două butoane radio: alegând primul, Reply from the same address the message was sent to, când primiţi un email redirectat la GMail şi daţi reply, mesajul va fi trimis de pe adresa pe care a fost trimis iniţial! Adică, dacă cineva îmi scrie la radu@capan.ro, emailul îmi ajunge în unicul cont GMail, dar dacă acolo dau reply, răspunsul va pleca automat de pe adresa radu@capan.ro şi nu de pe adresa GMail. Tot din secţiunea Accounts puteţi seta contul implicit. La mine, deşi folosesc contul GMail, când scriu un email implicit este scris de pe radu@capan.ro. Dar desigur, pot opta dintr-o listă să scriu de pe oricare din adresele de email pe care mi le-am configurat – vedeţi mai jos. (Dacă doriţi informaţii suplimentare, vedeţi această pagină de help GMail.)

Acum să vorbim puţin despre suportul POP3. Multă lume spune: atâta timp când GMail are aproape 3GB spaţiu, de ce să mai citeşti POP3 emailurile?! Ei bine, motivele pot fi diferite. De exemplu dacă nu le citeşti POP3, emailurile îţi sunt disponibile doar când eşti conectat la internet. Pe de altă parte, poate doreşti ca back-up la contul GMail, să le citeşti POP3. Sau poate ai alte motivaţii. Oricare ar fi, facilitatea POP3 trebuie activată pentru a fi folosită! Mergeţi în tabul Forwarding and POP şi acolo alegeţi Enable POP (prima pentru a citi inclusiv emailurile primite până acum; a doua pentru a citi POP3 doar emailurile ce vin de acum încolo). Alegeţi şi ce doriţi să se întâmple cu emailurile pe care le-aţi citit POP3: să fie păstrate în Inbox (nu prea văd sensul); să fie arhivate (da); sau să fie şterse (se poate şi aceasta, ele fiind salvate pe calculatorul Dvs prin citirea POP3). Pentru configurare urmaţi instrucţiunile din pagina de help GMail, recomandarea mea fiind (pentru Outlook Express sau MS Outlook 2002) să folosiţi Auto-configuration tool.

Vom mai vorbi cu alte ocazii şi despre alte lucruri minunate oferite de conturile GMail.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. TrifuVirgiliu spune:

  Articolele sunt bune pacat ca am dat tarziu de ele.
  Please, HELP!!!!!!!!!!!
  Am instalat Mozila Thunderbird 1.5.0.9 – client email, am urmat instructiunile google, si mi-au disparut toate mesajele din Gmail. Se pot recupera mesajele? Va rog, avem nevoie de ele.
  Intr-adevar ca s-au transferat in Thunderbird dar as dori sa fie si in Gmail.
  Cu stima si respect. ing. Virgiliu Trifu

 2. radu.capan spune:

  La Settings, Forwarding and POP există o opţiune numită

  2. When messages are accessed with POP

  si sunt trei optiuni
  a) keep GMail’s copy in the Inbox
  b) archive GMail’s copy
  c) delete GMail’s copy

  Deduc ca nu ati folosit a) caci altfel erau in Inbox. Daca ati folosit b) cum este recomandabil, emailurile sunt in contul Dvs. Daca ati folosit c) emailurile au fost sterse din contul GMail.

  Dati click pe All Mail si vedeti daca nu sunt acolo emailurile (dar doar daca ati optat pentru varianta b) la configurare). Daca nu sunt acolo puteti folosi acest program pentru a le muta din Thunderbird in GMail.

  Succes!

 3. enachemarian spune:

  Mie imi apare in Outlook urmatoarea eroare Task pop3-Sending reported error (0x800CC0D): Unable to find the e-mail server. Cum pot sa fac sa mearga, ce trebuie sa scriu la server pop3 si smtp?

 4. radu.capan spune:

  Probabil cautati informatiile puse la dispozitie de Google aici. Succes.

 5. savuelena1979 spune:

  Mi-am uitat parola de la gmail dar mai am codul de verificare. Sincer nu stiu la ce-mi foloseste?

 6. Gori MAcovei spune:

  Buna ziua,
  Spuneti-mi va rog daca pot, cu gmail, sa trimit mesaje automate catre adresele din agenda, precum si la cate adrese pot trimite un mail in acelasi timp. As dori sa mai stiu cum poate fi organizata agenda astfel incat sa pot alege adresele de mail la care sa trimit mesaj, ex. clienti potentiali, fosti clienti etc.
  Multumesc


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *