WordPress – alte pluginuri foarte utile


Săptămâna trecută am scris despre patru pluginuri foarte utile pentru cei care dezvoltă situri cu WordPress. Aş continua săptămâna aceasta cu alte pluginuri care sunt esenţiale în majoritatea siturilor realizate cu WP.

1. Filosofo Home-Page Control

Nu întotdeauna este util ca prima pagină a sitului să conţină ceea ce oferă implicit WordPress: o listă a ultimelor zece articole publicate. Poate doriţi o pagină (mă refer la conceptul de pagină/page din WP) şi nu un articol sau o listă de articole să fie prima pagină. Pluginul Filosofo Home-Page Control vă permite să alegeţi o pagină din sit ca primă pagină a sitului. Odată instalat pluginul, în Opţiuni veţi avea o nouă… opţiune. După cum vedeţi din captura parţială de mai jos, prima pagină o alegeţi simplu din lista paginilor existente în respectivul moment. (În paranteză fie spus, această facilitate este considerată atât de importantă de mulţi, încât se zvoneşte că WordPress va oferi nativ această opţiune pentru pagina de start – home page – într-una din viitoarele ediţii.)

2. Advanced WYSIWYG Editor

Editorul implicit al WordPress este destul de primitiv. Au apărut diferite pluginuri care extind funcţionalităţile, unele atât de mult încât editorul devine mai degrabă complicat de folosit. Personal prefer pluginul Advanced WYSIWYG Editor, care nu revoluţionează dramatic editorul, dar îl îmbunătăţeşte totuşi. Prima captură de mai jos prezintă bara de instrumente clasică (editorul avansat oferit implicit de WP). A doua captură, micşorată, prezintă bara de instrumente îmbunătăţită (editorul să zicem de două ori avansat).

3. pluginurile lui GaMerZ

Da, am scris generic pluginuri, pentru că este vorba de o listă întreagă. WP-Email, WP-Print, WP-Polls, WP-PostRatings (îl vedeţi folosit în acest sit), WP-PostViews, WP-Stats, WP-UserOnline (din nou folosit de noi, aici)… Multe şi excelente pluginuri.

4. Google Analytics and Feedburner Reports

Acest ultim plugin pe care îl prezint astăzi l-am descoperit doar de câteva zile dar mi se pare foarte util, dar doar dacă folosiţi Google Analytics pentru statistici şi dacă v-aţi ars fluxul RSS cu Feedburner. Dacă folosiţi aceste două instrumente (atât de bune şi de necesare încât nu văd de ce să nu le folosiţi), atunci pluginul WP la care am indicat anterior legătura vă oferă posibilitatea de consultare a unor date fără să vă logaţi la contul GA sau FB. Iată cum arată în partea de administrare a sitului CNet.ro.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *