StikkIt.com – un alt beta promiţător


StikkIt.com este un sit de… notiţe. Dacă ieri vorbeam despre QText, un program pentru notiţe, astăzi avem un sit pentru notiţe. Când am deschis situl în Internet Explorer 7 am dat de nişte erori JScript, ceea ce nu este desigur îmbucurător (mă rog, este în etapa beta). Pentru a vă folosit de sit trebuie să vă înscrieţi: procesul durează 1-2 minute.

Odată înscris, puteţi să vă adăugaţi notiţe. Navigând pe web puteţi să găsiţi lucruri care v-ar putea interesa şi ulterior: puteţi copia şi salva adresa sau un fragment din ea într-o notiţă în StikkIt.com, avantajul fiind că la orice computer conectat la internet aţi merge, vă veţi regăsi notiţele. Dacă vă scrieţi cumva notiţele în limba engleză (puţin probabil), aplicaţia web va recunoaşte şi clasifica anumite notiţe ca fiind liste „de făcut” (to-do) sau evenimente de trecut în calendar sau legături de salvat ca semne de carte (bookmarks).

După înscriere şi identificare veţi găsi un link pe care sunteţi invitaţi să îl trageţi în bara de favorite sau de semne de carte. Avantajul folosirii respectivei scurtături create este că dacă vă aflaţi la un moment dat să zicem… pe CNet.ro, şi vedeţi ceva ce vă interesează, ajunge să daţi click pe respectivul link (din favorites sau bookmarks) şi se va deschide automat o „notiţă”, având preîncărcat numele paginii şi adresa ei. Deşi pe sit spune că „on some browsers, Stikkit will also fill in any text you might have selected on the web page you were browsing”, în testele pe care le-am făcut cu FF 2.0 nu s-a întâmplat aşa ceva întotdeauna (cam în 90% din cazuri, dar totuşi nu în 100% din cazuri), deşi navigatorul se pare că suportă facilitatea. O pun pe seama faptului că StikkIt.com este încă în beta.

Modul dinamic de luare a notiţelor mi-a plăcut mult. Posibilitatea de a salva rapid ca notiţe ceva ce găseşti pe web mi se pare extraordinar de util. Faptul că notiţele pot fi făcute publice (unor prieteni), comentate, modificare (păstrând mereu istoria modificărilor), şi evident şi şterge – este excelent ca management. Mi-ar place însă să existe posibilitatea grupării notiţelor în nişte directoare/foldere/mape sau cum vor dori să le spună. De asemenea mi-ar mai place să poată salva şi imaginile dintr-un text selectat (şi ca legătură externă măcar). Iată mai jos cum arată o notiţă făcută cu un articol de ieri:

Acum cont am la StikkIt. Mai rămâne să se îmbunătăţească să mă convingă să îl folosesc curent. Pentru moment mi se pare un serviciu bun, cu viitor, aşa că voi rămâne cu ochii pe el.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Un sit de notite foarte simplu, simplu, disponibil insa doar in limba germana, este oferit la http://www.qnote.ch/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *