Snipshot.com: Editare imagini online


În ultimul timp apar tot mai multe site-uri care permit editarea imaginilor online. Cu câteva săptămâni în urmă v-am prezentat ResizR. Acesta suporta schimbarea mărimii şi rotirea imaginilor cu limita până la 1200 pixeli. La adresa www.snipshot.com găsiţi o altă aplicaţie web, asemenea unui „program” gratuit, dar care nu necesită instalare şi înregistrare. Snipshot.com oferă unele instrumente de prelucrare lărgite.

Primul pas constă în alegerea imaginii. Aveţi posibilitatea să încărcaţi imagini de pe calculatorul dvs. sau de pe un sit cunoscut (ex. Flickr). Iată un punct forte al site-ului: sunt suportate imagini mari ca dimensiune şi memorie (5000×5000 pixeli sau 10 MB).

Al doilea pas constă în prelucrarea imaginii. Mergând la butonul „Adjust” va apare o fereastră nouă cu următoarele funcţii: stabilirea particulară a mărimii (am amintit înainte: maxim 5000 pixeli!), controlul luminozităţii, a saturaţiei şi a culorilor.

Cu ultimul pas memoraţi imaginea prelucrată pe calculatorul dvs. sau o exportaţi în Flickr. Puteţi alege formatele JPG, GIF, PDF, PNG sau TIF.

Al doilea punct tare al site-ului este un bookmarklet, care odată integrat într-un navigator (Mozilla Firefox, Internet Explorer şi Safari) permite capturarea unor imagini de pe orice pagină web, putând fi apoi prelucrate cu Snipshot.

Ar mai fi unele lucruri importante de spus: imaginile dvs. sunt memorate pentru 24 de ore, accesul altor utilizatori la ele nefiind permis. După aceea imaginile sunt şterse definitiv. Atenţie la imaginile cu copyright: Snipshot indică faptul că ele vor fi şterse.

Un minus ar fi de amintit aici: nu este posibilă redenumirea imaginii după prelucrare, înainte de descărcare/download pe calculator. Dar odată salvat fişierul pe calculatorul Dvs îl puteţi desigur redenumi după cum doriţi.

Rămâne la latitudinea dvs. să apreciaţi utilitatea acestui sit. Mă gândesc că pe viitor se vor îmbunătăţi serviciile acestor site-uri. Trebuie doar să avem răbdare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. radu.capan spune:

    M-am jucat câteva minute cu aplicaţia şi m-a impresionat (pozitiv). După mine un lucru îi lipseşte: adăugarea unei borduri la imagini. Adesea ai nevoie să adaugi o bordură, neagră de obicei, pentru a evidenţia bine imaginile într-o pagină web. Dacă ar face aşa ceva, în multe situaţii aş renunţa la programul de editare a imaginilor, pentru Snipshot.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *