Widgipedia.com: Colecţie de aplicaţii


Widgipedia.com este un sit relativ nou, care se află încă în stadiul beta, însă promite. Este vorba de o colecţie de widget-uri şi gadget-uri, care este accesibilă tuturor gratuit.

Ce sunt widget-urile şi gadget-urile? Ambii termeni denumesc mici aplicaţii instalabile pe desktop, într-un program care le suportă sau într-o pagină web. Pentru rulare, acestea au nevoie de „platforme” precum navigatorul Opera, Yahoo! Widgets, DesktopX, Microsoft Vista Sidebar, Samurize, KlipFolio etc.

Site-ul cataloghează widget-urile şi gadget-urile cu tag-uri care înlesnesc căutarea. Totodată sunt listate cele mai populare, cele mai votate şi ultimele aplicaţii publicate pe sit. Pentru avansaţi este oferită posibilitatea încărcării propriilor widget-uri şi gadget-uri (pentru aceasta trebuie să vă creaţi un cont). Pentru începători primii paşi spre crearea unor widget-uri proprii se pot descărca aici (fişier arhivă). Pe viitor se intenţionează publicarea unor tutoriale mai elaborate.

Site-ul foloseşte Ajax, astfel că „plimbarea” în galeriile de widget-uri se face fără reîncărcarea paginii. Fiecare widget are o scurtă descriere, data publicării pe site sau a ultimei actualizări, indicându-se de asemenea autorul şi „platforma” necesară rulării, şi bineînţeles legătura pentru descărcare.

Cred că în special pentru cei care utilizează curent navigatorul Opera acest sit poate fi foarte util.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Un alt site care oferă widgeturi pentru WordPress, MySpace.com şi alte bloguri şi pagini web este http://www.widgetbox.com.

  2. jürgen.toth spune:

    O colectie impresionanta de widget-uri si mici aplicatii flash este oferita la pagina urmatoare: http://www.fancygens.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *