Firefox: Faviconize Tab & Undo Closed Tabs Button


Captura de mai jos introduce simultan două extensii Firefox. Faviconize Tab am descoperit-o zilele acestea şi mi se pare foarte utilă. Ea permite ca, după cum vedeţi şi mai jos, unele taburi să fie „faviconize”-ate, adică reduse la „faviconiţa” sitului. Extensia este foarte utilă dacă aveţi să zicem permanent deschise anumite situri. În cazul meu, ultimele două taburi sunt mereu cu situl StatCounter.com, pentru a urmări statisticile cu vizitatori, respectiv cu Meebo.com, în loc de Yahoo! Messenger. Dacă aveţi multe taburi, ele au automat o lăţime tot mai mică: dacă unele taburi le aveţi fixe şi le recunoaşteţi după favicon, reducerea lor la exact dimensiunea favicon-ului aduce un câştig de spaţiu pentru celelalte taburi, care variază în timp. O idee simplă şi foarte practică! Din opţiunile extensiei puteţi alege ca „faviconizarea” să aibă loc la dublu click sau la click în combinaţie cu Shift, sau Alt, sau Tab.

A doua extensie este Undo Closed Tabs Button. Numele spune totul: ea vă permite să redeschideţi taburi pe care probabil le-aţi închis accidental. După instalare găsiţi butonul particularizând bara de navigare (Navigation Toolbar). Eu am pus butonul în dreapta de tot, după boxa de căutări. Săgeata în jos vă arată ultimele zece taburi închise, dar puteţi configura extensia să memoreze mult mai multe taburi. O altă extensie simplă, dar foarte utilă.

În încheiere o constatare: ceea ce scriam în 26 octombrie este valabil şi astăzi – încă nu există Firefox 2.0 în limba română! Suntem în lista codaşă alături de limbile bielorusă, ebraică şi punjabi. Până şi mongolii au Firefox 2.0 în limba lor… noi nu.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. dragos.iulian spune:

  In mod surprinzator, incepand cu Firefox 2 nu mai e nevoie de o extensie pentru a deschide un tab inchis (accidental sau nu). [History | Recently Closed Tab List]
  Probabil nu e la un click distanta (ca butonul extensiei) dar instalarea unei extensii in plus atunci cand chiar nu e nevoie conduce la consum mai mare de memorie din partea Firefox.

 2. geo s. spune:

  Si in 2012 mi-ar fi util Faviconize Tab
  Mai exista ? (Link-ul nu mai e valabil)
  Sau variante ? (Am cautat …)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *