Colasoft Ping Tool


La sfârşitul lunii trecute scriam despre situl Just-ping.com, care vă permite să analizaţi timpul de răspuns al unui sit din mai multe puncte de pe glob. Astăzi vă prezintă un program, Colasoft Ping Tool, care pune o faţă grafică comenzii ping. În bara de sub meniu puteţi scrie mai multe situri, separându-le cu spaţiu. Apoi enter sau click pe butonul Start Ping. Comanda sau comenzile ping vor fi afişate grafic. Tipul de grafic poate fi schimbat din bara de instrumente (vedeţi mai jos).

În captura mare care urmează am dat ping la www.cnet.ro, www.catholica.ro şi www.google.ro. CNet.ro – banda albastră – a răspuns cel mai rapid serverul fiind nu la foarte mulţi kilometri de mine (eu sunt în Cluj-Napoca, serverul la fel, în datacenter-ul WebFactor). Cu bandă roşie este Google.ro (SUA), iar cel mai lent s-a dovedit Catholica.ro (Italia). Axa orizontală reprezintă timpul, iar axa verticală milisecundele.

În stânga, sub grafice, se găsesc informaţii despre fiecare sit la care s-a dat ping. Foarte util, aceste date pot fi salvate în clipboard şi folosite apoi într-un editor text. Iată rezultatele obţine cu ping la CNet.ro:

www.cnet.ro
193.203.204.240
Location: Romania
Packets Sent: 60
Packets Received: 60
Packets Lost: 0(0% loss)
Response time Minimum: 5ms
Response time Maximum: 27ms
Response time Average: 9ms


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *