Viitorul WEB-ului: AJAX va surclasa Flash in ’07


Ektron si SitePoint au realizat un studiu pe un eşantion de 5,000 de dezvoltatori web (US) şi au publicat de curând rezultatele într-un raport intitulat: The State of Web Development 2006/2007 (Situaţia dezvoltării Web). Conţine multe date folositoare, chiar şi în cele 25 de pagini de sumar (gratis). Interesante sunt 2 grafice care prezintă situaţia curentă şi viitorul estimat din domeniul dezvoltării web.

În mod interesant AJAX nu este aşa de mult în urma Flash-ului (prezent în web de mai multă vreme). Blog-urile sunt la mare preţ (sunt foarte uşor de folosit), pe când wiki-urile nu prea. RSS cotat la 36% încă nu reprezintă prea mult dar va creşte luând în considerare promovarea pe care o va primi de la Microsoft şi Yahoo!.

Majoritatea tehnologiilor web vor fi în mod aparent folosite mai mult – în mod particular AJAX, despre care se estimează că anul viitor va surclasa Flash pentru prima dată.

Care va fi viitorul WEB-ului?

  • Navigare / vizualizare 3D în Timp Real
  • Conformarea la standarde, folosirea responsabilă a tehnologiilor
  • Progresul informaţiei portabile
  • Schimbare de paradigmă: nu vei căuta în Web după informaţie. Vei defini ceea ce doreşti iar Web-ul va colecta informaţia pentru tine
  • Navigare / interactivitate pe baza vocală
  • „… imersiune totală. Telefoane celulare, PDA-uri, laptop-uri, PC-uri, TV – atât de multe căi există pentru a accesa Web-ul şi multe sunt adăugate zilnic. Web-ul va deveni, dacă nu este deja, axul în jurul căruia lumea se învârte.”
261196795_1796da2f72.jpg
261196791_d44a813d7d.jpg

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *