Fotbal manager: Bygfoot


Dacă în această săptămână selecţionata naţională de fotbal a României a reuşit o victiorie în faţa celei a Spaniei, m-am gândit că în acest week-end timpul nostru ar putea fi captivat de un joc de fotbal. Dar nu orice joc de fotbal gen „Fifa X” în care utilizatorul are controlul asupra balonului şi soarta jocului este în mâinile sale (teoretic), ci un manager de fotbal.

În vederea realizării a ceea ce mi-am propus am căutat şi am găsit un joc care s-ar putea încadra perfect în acest tipar: Bygfoot. Mai mult decât atât produsul vine cu posibilitatea de selectare a limbii române pentru interfaţă şi cel mai important probabil, veţi avea ocazia să jucaţi cu echipe româneşti din Divizia A, Divizia B, Divizia C şi desigur în cupele europene.

Logo

Deşi doresc să vă las să descoperiţi singuri funcţionalităţile şi facilităţile jocului, nu rezist totuşi să nu vă dau câteva sfaturi:

+ Cred că cel mai important este arhiva pe care o veţi descărca. Bănuiesc că folosiţi Windows aşa că vă recomand installer-ul automat (fişierul exe). Dacă nu aveţi platforma GTK instalată vă recomand fişierul bygfoot-2.0.1-win-GTK.exe

+ Dacă alegeţi să conduceţi o selecţionată naţională la începutul jocului sau oriunde pe parcursul lui, ar fi bine să salvaţi jocul dacă vreţi să continuaţi pentru că echipele naţionale au o serie de funcţionalităţi dezactivate (precum transferul de jucători, stadionul, partea financiară) care nu vor fi activate nici în cazul mutării la o echipă de club.

+ Aveţi probleme cu banii? Nicio grijă! Căutaţi în directorul jocului directorul „saves”, iar de acolo deschideţi fişierul „last_save” pentru a vedea care este ultima salvare. Folosiţi un editor text gen Notepad. Apoi dezarhivaţi arhiva numită în acest fişier şi editaţi fişierul „???___users”. Câmpurile de forma se referă la:

<_7003>2032917</_7003> – suma disponibilă a echipei
<_7004>-5342445</_7004> – suma împrumutată de la bancă

Bygfoot

Vă urez succes la managementul echipei dumneavoastră de fotbal şi sper să nu vă prindă aşa cum m-a prins şi pe mine (câteva ore bune).

Adăugat ulterior (9 mai 2008):
Având în vedere faptul că fişierul cu definiţia pentru România era foarte vechi (purtând numele divizie, având doar o ligă la fiecare divizie) am creat un fişier actualizat cu definiţia actuală pentru România (clasamentul de la sfârşitul sezonului 2007-2008). Pentru a instala descărcaţi fişierul zip, dezarhivaţi-l în ultima versiune Bygfoot (2.2.1) şi înlocuiţi directorul Romania care se află în /support_files/definitions/. Atenţie! Trebuie să ştergeţi complet directorul vechi pentru că au fost înlocuite unele fişiere.
Descărcare fişier zip
Fişierul actualizat conţine: 162 de echipe din România, împărţite în Liga I, Liga II Seria 1, Liga II Seria 2, Liga III Seria 1, Liga III Seria 2, Liga III Seria 3, Liga III Seria 4, Liga III Seria 5 şi Liga III Seria 6. În Liga Campionilor merge prima clasată din Liga I (datorită faptul că nu au fost actualizate fişierele ligilor europene), în Cupa UEFA merg trei echipe (locurile 2-4 din Liga I) şi în Cupa Câştigătorilor Cupelor merge câştigătoarea Cupei României. (Din păcate nici acest aspect nu a fost încă actualizat).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Foarte captivant jocul. Am petrecut 4-5 ore bune ieri cu el. Mai ales dupa ce am retrogradat din Divizia A in Divizia C si am avut ambitia sa revin in A!

 2. mihai.floran spune:

  Astăzi, 9 mai 2008, am adăugat o parte la articol anunţând posibilitatea de a descărca fişierele cu definiţiile pentru România actualizate la sfârşitul sezonului 2007/2008.

  Succes cu echipa!

 3. fane_x2008 spune:

  Unde gasesc jocul???

 4. madalin spune:

  Unde as putea sa gasesc si eu jocul?

 5. mihai.floran spune:

  Dacă nu am menţionat site-ul, scuzaţi-mă. Adresa este http://www.bygfoot.com – între timp jocul s-a mai dezvoltat, scăpările din Champions League s-au rezolvat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *