Pando.com: Email-uri de 1 GB


Nu cu mult timp în urmă v-am propus site-ul www.mailbigfile.com, care oferă posibilitatea trimiterii de fişiere mari cantitativ. Limita stabilită era de 512 MB/fişier. Pentru unii îndeajuns, însă alţii poate doresc să împărtăşească mai multă cantitate de date (în special muzică, videoclipuri, filme) prietenilor şi cunoscuţilor lor. Pentru aceştia am găsit un program care permite transferarea de date până la 1 GB! Este nevoie însă ca atât expeditorul cât şi destinatarul să aibă instalat programul Pando şi ambii să posede o adresă email.

La adresa www.pando.com puteţi descărca ultima versiune a programului (trebuie să lăsaţi o adresă email). După instalarea programului pe calculatorul dvs, porniţi programul şi va apare următoarea căsuţă:

Veţi avea la dispoziţie trei posibilităţi: 1. să trimiteţi date noi prin email, 2. să vizualizaţi fişierele primite şi 3. să vizualizaţi datele trimise deja.

Dacă doriţi să trimiteţi un email nou, daţi click pe send new. În noua căsuţă introduceţi adresa email a destinatarului, încărcaţi fişierele dorite, scrieţi un mesaj şi adresa dvs. de email. Apoi daţi click pe butonul verde send şi aşteptaţi. Fişierul dvs. este încărcat pe un server al firmei Pando. Destinatarul este anunţat prin email. Dând click pe link-ul indicat, programul Pando recunoaşte ce are de făcut şi începe să recepţioneze şi să memoreze fişierele iniţiale.

Până acum toate bune, însă problema cea mare este timpul de trimitere a unor date multe şi mari. Eu am încercat cu un fişier de muzică de 83 MB şi mi-au trebuit vreo 40 de minute pentru trimitere şi cam tot atât pentru descărcare (mi l-am trimis mie ca test). Trebuie să specific însă că nu am o legătură Internet prea bună şi a fost vineri după-amiază, la începutul sfârşitului de săptămână, când poate sunt mulţi utilizatori pe reţea.

Dacă aveţi o legătură ADSL foarte bună, atunci putem consemna următoarele argumente pro:

– posibilitatea de a trimite şi primi date de până la 1 GB;

– încă lipsa unor alternative free, gratuite fiabile;

– simplitatea utilizării;

– plugin-uri pentru Yahoo Messenger şi Microsoft Outlock;

– pentru unii poate conta şi designul atrăgător.

Argumentul contra este perioada de timp mare necesară trimiterii, respectiv descărcării fişierelor.

Rămâne la latitudinea dvs. de a hotărî dacă programul vă poate fi de folos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Andrei spune:

    Merge foarte bine Pando. Daca ai noroc si fisierul pe care il primesti se afla deja in arhiva / pe serverul Pando poti sa il descarci mai repede. Eu asa am descarcat filmul Apocalypto (669 MB) in mai putin de o jumatate de ora. Cel care mi l-a trimis nu a mai trebuit sa incarce fisierul din nou.

  2. jürgen.toth spune:

    In genul lui Pando am dat astazi de un alt program care cere instalare, insa permite prezentarea de fisiere media: http://www.quickeo.com/home.html


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *