Tubetorial: video-lecţii de HTML


Am scris la sfârşitul lunii despre Tubetorial.com, un excelent sit care publică frecvent un fel de tutoriale (lecţii) sub formă video. Au şi „seriale”, precum serialul WordPress pe care l-am anunţat deja. De două săptămâni au însă şi un serial dedicat începătorilor în ale HTML-ului. Dacă mergeţi la www.tubetorial.com/learn-html/ veţi găsi pentru moment două episoade video: „Cum să creezi o pagină web HTML simplă” (8 minute şi 32 de secunde) şi „Cum funcţionează tagurile la crearea de pagini web” (7 minute şi 10 de secunde).

Primul episod este de „încălzire”. Stabileşte cadrul (printre altele explicând că este destinat celor care niciodată nu au mai scris niciodată cod HTML, subliniind şi că astăzi poţi să ai succes şi fără să ştii HTML, existând atâtea generatoare şi soluţii gen CMS) şi indică aplicaţiile necesare (un navigator şi un editor text). Lecţia include inclusiv cum se crează un director şi cum se deschide o pagină, lucruri elementare pe care 1) dacă le cunoaşteţi puteţi sări la alt episod; 2) dacă nu le cunoaşteţi veţi fi bucuroşi că cineva le explică, încă în mod video, simplu de înţeles.

A doua lecţie, apărută acum două zile, merge ceva mai departe, explicând ideea de tag, cu unele mici aplicaţii. Dacă limba engleză nu reprezintă o problemă pentru Dvs şi dacă nu aveţi deloc idee ce înseamnă HTML, atunci Tubetorial vă poate fi un excelent profesor. Ascultând episoadele am înţeles că naratorul a avut experienţa predării în şcoli. Oricum, dincolo de vocea lui – nu cea mai plăcută după mine – stilul de prezentare este bun, cu umor şi claritate. Puteţi urmări prin RSS situl, pentru a afla dacă a mai apărut vreun episod nou. Cred că apar săptămânal, dar nu sunt sigur. Dacă vă interesează, urmăriţi.

Ce aţi spune dacă am „produce” şi noi, CNet.ro, astfel de „tubetoriale”?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *