Snap – celălalt mod de a căuta


Snap – The other way to Search. Subscriu acestui moto asumat de Snap.com, care oferă într-adevăr o experienţă nouă de căutare.

Ideea din spatele acestui alt mod de căutare este oferirea unei imagini a rezultatelor. Ideea nu este nouă (poate folosiţi de exemplu extensia Firefox care „îmbogăţeşte” rezultatele unei căutări cu Google adăugând câte o imagine, previzualizare, preview, thumbnail, cum doriţi să îi spuneţi, pentru fiecare sit rezultat). Implementarea are însă o notă de noutate, de prospeţime, meritând să fie luată în calcul de Google, pentru a-şi îmbunătăţi propriul sistem. După cum vedeţi din imaginea următoare, rezultatele căutării sunt returnate în coloana din stânga. În dreapta aveţi încărcat primul sit rezultat în urma căutării. Dacă apăsaţi săgeată în jos (sau daţi click pe următorul rezultat al căutării) se va încărca următorul sit.

De ce este Snap mai bun? Citiţi aici cum explică ei aceasta. Pe scurt:  1) cauţi şi vezi deja rezultatele căutării (la Google obţii doar o listă a rezultatelor); 2) anticiparea căutării (o face şi Google cu sugestiile pe care le oferă); 3) poţi explora rezultatele căutării fără să părăseşti căutarea; 4) căutările se îmbunătăţesc în timp, dând calificative în căutările anterioare (există în dreptul fiecărui rezultat, în dreapta-jos, opţiunea: Rate This Result – Perfect or Junk).

Dacă vă place acest mod de căutare, puteţi să vă adăugaţi Snap ca motor de căutare în Firefox (căutarea din partea dreapta-sus a navigatorului). Personal, după testele făcute, am găsit ideea novatoare, dar rezultatele căutării totuşi departe de a atinge nivelul de satisfacţie oferit de Google. De aceea văd ca soluţii de viitor (poate nu prea îndepărtat): 1) Snap foloseşte Google pentru căutări; 2) cineva lansează un Snap-Google; sau 3) Google cumpără Snap şi oferă această variantă de căutare ca alternativă la căutarea deja clasică. Ce va fi?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. tedybear spune:

    Hmmm… Super tare… Imi place ideea pe care se bazeaza…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *