Snap Preview Anywhere


Am scris ieri despre Snap.com, un sit de căutare ce oferă imagini ale rezultatelor. Dacă tot au nevoie de imagini ale siturilor, autorii s-au gândit să facă din aceasta un serviciu gratuit! Adăugând nişte linii de cod oferite de Snap în paginile Dvs puteţi face ca atunci când mouse-ul se află deasupra unei legături să apară automat o mică fereastră cu imaginea sitului. Vedeţi în imaginea de mai jos, sau puteţi testa live cu următoarele legături: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Trebuie să introduceţi chiar înainte de </head> un cod de genul:

<script defer id=”snap_preview_anywhere” type=”text/javascript” src=”http://spa.snap.com/snap_preview_anywhere.js?ap=1&amp;key=O_CHEIE
&amp;sb=0&amp;domain=www.situldvs.ro”></script>

Am spus „de genul” pentru că este recomandabil să mergeţi aici, unde codul vă va fi generat automat, cu o cheie în loc de O_CHEIE şi cu situl Dvs în loc de www.siduldvs.ro.

Dacă puneţi sb=1 în loc de sb=0, boxa flotantă va avea inclus şi un câmp de căutare cu Snap.com, după cum vedeţi în imaginea de mai sus.

Dacă doriţi ca anumite legături din situl Dvs să nu afişeze boxa flotantă, trebuie la respectiva legătură să adăugaţi class=”snap_nopreview”.

Poate doriţi ca toate legăturile din situl Dvs să folosească Snap Preview Anywhere, dar nu şi legăturile interne (aşa cum se întâmplă acum pe CNet.ro). Trebuie să introduceţi acest cod înainte de </body>.

<script type=”text/javascript”>
//<![CDATA[
    //change sites internal links to class „snap_nopreview”
    var links = document.getElementsByTagName(‘a’);
    for (var l = 0; l < links.length; l++) {
        if(links[l].href.match(/^http:\/\/www\.situldvs\.ro/)){
            links[l].className += ” snap_nopreview”;
        }
    }
//]]>
</script>

Evident, în ambele coduri indicate trebuie să înlocuiţi www.situldvs.ro cu… situl Dvs!

Folosirea acestui serviciu Snap este utilă siturilor care au dese legături spre situri exterioare, oferind navigatorilor o idee despre unde se vor „duce” dând click. Dacă siturile sunt unele relativ necunoscute (deci încă neindexate de Snap), imaginea de previzualizare va fi generată atunci, şi va lua câteva secunde (desigur, navigatorul poate da click pe legătură şi gata, merge pe respectivul sit); dacă este un sit cunoscut de Snap, imaginea de previzualizare va fi arătată imediat.

De demonstraţie am activat Snap Preview Anywhere pe CNet.ro. Dacă în timp se va dovedi obositoare această facilitate, o voi scoate. Pentru moment însă… îmi place 🙂 . Sper că şi vouă!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Interesanta aceasta facilitate. La mine insa s-a ivit o problema. Cum am instalata si extensia Cooliris in browser-ul Firefox pentru vizualizarea imediata a link-urilor, imi apar la atingerea mouse-ului pe un titlu doua ferestre, care se mai si acopera una pe cealalta. Daca toate site-urile ar folosi Snap Preview, as sterge extensia. Pe de alta parte nu toti au Cooliris. Alegerea e de partea mea si e grea :). Inclin putin mai mult spre Snap Preview, caci e ceva nou si placut.

  2. radu.capan spune:

    Personal folosesc Cooliris în modul „Open Preview on Mouse Over Icon”. Nu pentru că astfel nu interferează cu Snap Preview Anywhere, ci pentru că astfel prefer la Cooliris. Nu cred că se pune problema alegerii între ele (desigur, dacă se rezolvă să nu fie două efecte la „mouse peste link”): Cooliris funcţionează pe orice sit în FF (mai puţin unde nu este dezactivat intenţionat), pe când SPA merge DOAR la siturile care şi-au activat această facilitate. SPA instalat pe CNet.ro nu va face ca efectul să apară şi pe AltSit.ro. Cooliris ţine de navigator, SPA ţine de sit.

  3. jürgen.toth spune:

    Fara navigator nu pot vizita un sit, asta am inteles. Multumesc de ideea cu schimbarea modului la Cooliris, am uitat de asta. Acum intr-adevar gasesc utila facilitatea Snap Preview Anywhere. Chiar ma gandesc sa o integrez intr-un sit al meu, la (pre)vizualizarea link-urilor poate fi folositoare pentru vizitatori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *