Adnotează webul cu Fleck


To fleck, or not to fleck? Păi… merită să încercăm cel puţin. Navigarea pe mările webului ne-a adus astăzi la Fleck.com, o idee interesantă şi utilă. Să zicem că aveţi o pagină cu multă informaţie şi doriţi cuiva să îi atrageţi atenţia asupra unei anumite propoziţii: puteţi să îi spuneţi „vezi în blocul al 3-lea, în stânga, propoziţia a 6-ea”… sau să puneţi o notă acolo, ori o bulină cel puţin. Încărcaţi respectiva pagină cu Fleck.com (folosind formularul capturat în imaginea următoare).

Veţi vedea că vă apar în partea de jos nişte instrumente într-o fereastră plutitoare. Dând click pe Note sau pe Bullet puteţi adăuga o notă sau o bulină pe text: le trageţi cu mouse-ul acolo unde doriţi şi, dacă este notă, puteţi scrie şi ceva text. Pagina este adnotată!

Pasul următor: puteţi să transmiteţi unui prieten pagina adnotată. Încărcaţi (în Firefox vă rog) pagina aceasta. Veţi vedea adnotarea mea exact unde am pus-o! Acum dacă aveţi de comunicat ceva unui prieten puteţi face cât se poate de exact! Sau dacă aveţi un sit şi scrieţi un articol despre… un articol, puteţi în articolul despre care scrieţi să puneţi buline pentru a evidenţia punctele la care vă referiţi. Acestea vor avea numere deci va fi foarte uşor să faceţi referire la ele. Este cu siguranţă un instrument extraordinar şi cu şanse de viitor.

Veştile bune continuă: există o extensie Firefox pe care o găsiţi aici şi care vă adaugă un cerc galben în bara de instrumente. În orice pagină aţi fi, apăsând noul buton din bara de instrumente jos va apare bara Fleck, la dispoziţie pentru adnotări şi pentru notificări.

În curând va apare şi extensia pentru Internet Explorer. Ah, am ajuns la Internet Explorer, am ajuns şi la limitările lui Fleck. În primul rând să spun că au fost foarte puţine cazuri în care când am vrut să „fleck”-ăresc (permiteţi expresia?) mi-a spus că nu poate, datorită url-ului (Fleck isn’t compatible with this URL…). Apoi singurele probleme pe care le-am mai sesizat sunt cu Internet Explorer (6 şi 7), unde notele şi bulinele nu apar la locul lor, ci la sfârşitul paginii. Dar în câteva zile de când folosesc Fleck am sesizat că se lucrează, pentru că bara plutitoare care era fixă la începutul săptămânii, a plutit astăzi când am făcut testele în IE7. Probabil în curând se vor rezolva toate problemele de compatibilitate.

Până atunci, când scrieţi unui prieten trimiţându-i „fleck”-ăreala, aveţi grijă să îi recomandaţi să deschidă pagina în Firefox. Veţi vedea că Fleck „învaţă” şi dacă trimiteţi a doua oară unui prieten, va sugera rapid adresa de email. Mai multe informaţii puteţi afla vizitând situl Fleck.com.

PS: tocmai le-am scris autorilor lui Fleck despre unele probleme şi în câteva minute mi-au răspuns… asta da operativitate!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *