Sunaţi oriunde în lume: Skype


Dintotdeauna mi-am dorit să pot suna de pe calculator (utilizând desigur căşti şi microfon) direct de pe computerul meu la un număr de telefon dintr-o reţea fie fixă, fie mobilă. Deşi mi-aş fi dorit acest lucru să mai fie pe deasupra şi gratuit, evident că nu este posibil aşa că am apelat la o variantă cu plată:

Programul prezentat astăzi se numeşte Skype:

skype_logo.png

Dintre facilităţile sale se numără desigur opţiunea ca între utilizatorii serivicului convorbirile sunt gratuite, dar acestea nu implică telefonul din afara internetului, ci sunt convorbiri ip-to-ip (de la calculator la calculator) Întregul program Skype este dispobil şi în limba română.

Cum să sunaţi telefoane cu Skype?

1. Descărcaţi Skype – dacă nu îl aveţi deja.
2. Înrolaţi-vă în reţea pentru a avea un nume Skype.
3. Alegeţi o sumă de plată în funcţie de cât doriţi să vorbiţi.
4. Plătiţi cu carte de credit/debit (este posibil din România şi transfer bancar prin Moneybookers, dar durează câteva zile)
5. Sunaţi orice telefon utilizând Skype.

Pentru ţările occidentale şi pentru Statele Unite este un preţ unic foarte mic pentru convorbirile către telefonul fix : €0.017 (€ 0.02 inclusiv TVA).

Preţurile către destinaţia România sunt:
€0.101 (€ 0.116 inclusiv TVA) – convorbiri către fix
€0.236 (€ 0.271 inclusiv TVA) – convorbiri către mobil
€0.080 (€ 0.092 inclusiv TVA) – convorbiri către fix (mun. Bucureşti)

Apelurile către numerele verzi (Telverde) 0800 din Statele Unite şi ţările europene sunt gratuite!

Alte facilităţi : puteţi trimite SMS-uri, puteţi fi sunat la un număr de telefon din 15 ţări europene şi nu numai, puteţi primi mesaje vocale. Spre exemplu, preţul pentru un SMS în România este €0.102 (€ 0.117 inclusiv TVA)

Nu v-aţi convins? Vă recomand atunci să citiţi documentaţia de pe site-ul Skype şi instrucţiunile de utilizare. Succes la convorbiri! Ah, era să uit… ştiţi cât vă costă o oră şi un sfert în Franţa? €1.5 (cu tot cu taxe incluse).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 4,43 din 5)
Se încarcă...

16 comentarii

 1. radu.capan spune:

  Utilizatorii Skype vor fi poate interesati de vestea proaspata ca SkypeIn este de acum si in Romania.

 2. bogdan spune:

  O intrebare. Cum pot sa dau telefoane catre un nr. de telefon mobil in Spania? Am inteles ca trebuie sa imi cumpar Skype Credit. Cum pot sa fac acest lucru? Merge si cu card Visa? Si care ar fi tariful catre Spania catre un telefon mobil ? Multumesc.

 3. Camelia Anton spune:

  Cum pot sa dau telefoane catre nr. de telefon mobil?
  Tariful e perceput pe convorbire sau minut? Am inteles ca trebuie sa imi cumpar Skype Credit. Cum pot sa fac acest lucru?

 4. mihai.floran spune:

  Trebuie desigur să cumpăraţi credit pentru orice destinaţie, cu excepţia celor gratuite. O listă completă şi actualizată a tarifelor pentur destinaţii se găseşte totdeauna la http://www.skype.com

 5. dorukyll spune:

  Salut. Sunteti cei mai tari.

 6. adi spune:

  Salutare tuturor… FELICITARI TUTUROR UTILIZATORILOR DE SKYPE pentru ca il folosesc… clar la avantaje depaseste Yahoo Messenger-ul. La Skype un avantaj suprem este CALITATEA VIDEO, aproape de REAL TIME ca la TV…
  Eu sfatuiesc toata lumeaaaa sa il foloseasca. Eu il folosesc de vreo 8 ani de zile si sunt suuuper multumit. Cu un cont la banca + un card international Visa Electron si cont pe Skype si un abonament platibil lunar, poti suna si vorbi nelimitat in fooarte multe tari… Eu spre exemplu cu doar 5 euro pe luna sun in EUROPA DE PE SKYPE PE TELEFONUL FIX si vorbesc NELIMITAT.
  UTILIZATI SKYPE!!!!!!!!! Un program cu adevarat bun si util… Stima si respect pentru voi!

 7. Mirel spune:

  Salut, sunt in Spania, am internet de pe modem la movistar. Ce se intampla ca pot apela un nr de tel mobil dar numai sa apelez, nu pot trimite sms si in schimb nu am nici un cont skipe. Vreau un raspuns ca nu inteleg de ce pot apela un tel, la care eu vad ca normal trebuie sa iti faci un cont. Ma taxeaza la internet oare?

 8. dany spune:

  Sunt multumit de calitatile acestui serviciu… totusi se poate si in Romania… Felicitarile mele!

 9. Daniel spune:

  Nu stiu daca am inteles bine: 0.116 euro = 11,6 centi sau 0.271 = 27,1 centi? daca e asa e prea scump….Mai bine vorbesc de pe mobil….e mai ieftin….Daca e e 1,16 centi sau respectiv 2,71 centi da se merita….Ma cam pierd in cifre

 10. vladoiu daniel spune:

  Care e tariful daca sun din Germania, Franta, Belgia, Olanda, pe mobil?

 11. ionut spune:

  Salutare… Am si eu o rugaminte: mi-am activat optiunea aia cu 7 euro sa suni nelimitata in Europa pe fix. Sunt momentan in Spania si am incercat sa sun in Romania pe nr de fix de acasa si nu ma lasa, imi spune ca am nevoie de credit. Am verificat daca optiunea este valabila si imi spune ca da, am schimbat datele si la profil cu noua locatie, dar degeaba… Cine ma poate ajuta si pe mine va rog? Astept un raspuns la voi cei care ati mai folosit sau aveti idee ce ar trebui sa fac… 🙂

 12. Stefan spune:

  Dragii mei. Am incercat si eu de mai multe ori sa sun de pe Skype, dar degeaba,am tot cumparat credit si n-am reusit sa-mi contactez prietenii pe telefon. Cineva mi-a dat ideea sa caut Necc Telecom, mi-am luat o cartela si merge perfect de pe mobil, calculator sau tableta. Pentru cei care inca nu au aflat, Necc Telecom este o companie de telecomunicatii Americana,care furnizeaza servicii de telefonie video de o calitate extraordinara, convorbirile fiind nelimitat gratuite in reteaua globala si tarife pentru convorbiri internationale de la 0.025 euro/min, si care ne ofera posibilitatea unui parteneriat in sensul se primeste pe viata procente din facturile persoanelor care se folosesc Necc Telecom prin recomandarea fiecaruia dintre noi, procente de pana la 20%. Necc Telecom ne da inclusiv sansa unei cariere si de a deveni actionari, pentru toti cei care ne pricepem la dezvoltarea de retele, recomandandu-i serviciile de foarte inalta calitate.Eu am avut doar satisfactii, si recomand cu drag, n-o sa va para rau!

 13. maria spune:

  Mi-am cumparat abonament cu minute nelimitate in Europa da nu le pot folosi. Oare de ce? Imi arata ca am acest abonament insa tot nu pot sa apelez. Imi pute ti spune ce sa fac?

 14. Mar spune:

  TEAPA MARE!
  Astazi am incarcat si eu contul Skype cu credit. Am si incercat un apel, chiar pe un numar de Cosmote al meu.
  Surpriza tariful este… 0,34 euro/minut. Ma rog eu am vorbit 8 sec. Am incarcat 5 euro si dupa un singur apel mai am 4,66 euro.
  Este o MARE TEAPA in conditiile in care din strainatate poti sa vb cu 0,28 euro/min de pe orice mobil.
  Nu mai vb ca din Ro poti vb si gratis daca esti in reteaua respectiva.

 15. Intrebare spune:

  Dar daca am net prin cheita (stick) si netul este limitat la 5GB si vreau sa vorbesc de la PC la PC cum voi fi taxat?

 16. Adrian spune:

  DE la PC la PC nu se taxeaza, e gratis. Vorbesti pana se termina cei 5 GB. Limitarea e la net skypeul te lasa sa vorbesti nelimitat si gratis de la PC la PC.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *