Dacă aş săpa… şi tot săpa…


V-aţi întrebat dacă aţi săpa sub picioarele Dvs o groapă adâncă, foarte adâncă, unde aţi ieşi pe partea cealalaltă a pământului? Probabil că da, stimulat de romanele copilăriei sau pur şi simplu de imaginaţie, în momentele în care zburda liberă. Răspunsul părinţii noştri îl aflau punând mâna pe un glob, aşezându-şi un deget undeva pe el şi trasând în minte o linie prin mijlocul Pământului, până pe partea cealaltă. Eh, nu şi noi. Noi avem Google Maps!

Dacă vizitaţi pagina www.ubasics.com/dighole/ veţi afla răspunsul imediat. Majoritatea cititorilor noştri sunt din România, dar avem şi cititori din diaspora. Oricum, pentru români, dacă doriţi să vă apucaţi de săpat, puneţi-vă cu Dvs şi un costum de baie! Nu de alta, dar veţi ajunge în Oceanul Pacific (Noua Zeelandă este uscatul cel mai aproape, dar imposibil să ajungeţi acolo doar înotând).

De fapt, pe o planetă acoperită cel mai mult de apă, cam de oriunde ai săpa ajungi într-un ocean. Am testat între Columbia şi Brazilia: dacă aş fi acolo şi aş săpa un tunel cât Pământul, aş ajunge în Malaiezia. Probabil mai există şi alte excepţii. Dvs unde vă aflaţi pe hartă? Dar mai ales ce se află pe partea cealalată a Pământului? Daţi dublu click pe harta de la legătura indicată mai sus şi veţi afla.

 

PS: Am trecut de 400 de articole pe CNet.ro!!!

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Eu desigur mi-am imaginat de mai multe ori in „my life” chestia cu sapatul. Ce fain ca exista si un site care acu ne ofera raspuns in acest sens!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *