Devirusare online


Dacă sistemul vă este infectat cu viruşi şi nu aveţi un antivirus instalat (vai!) sau v-a fost dezactivat chiar de virus, puteţi încerca o devirusare online. În cele ce urmează vor fi indicate nişte soluţii ce realizează scanarea online, dar reţineţi: nu vă bazaţi pe ea decât în caz de urgenţă, soluţiile online neasigurându-vă o protecţie continuă ci doar o intervenţie punctuală.

BitDefender Online Scanner – Soluţia BitDefender (prima, nu doar din mândrie naţională) scanează memoria, toate fişierele, directoarele şi sectoarele de boot, putând şi dezinfecta fişierele. Merge în Internet Explorer, ca şi control ActiveX.

McAfee Freescan – Scanează sistemul, oferă la final o listă cu fişierele infectate, informaţii despre viruşi şi posibilitatea de curăţire. De asemenea necesită IE şi ActiveX.

Kaspersky Free Online Antivirus Scanner – Soluţia oferită de celebrul antivirus rusesc. Nu scanează sectoarele de boot. Necesită IE şi ActiveX.

Symantec Internet Security – O soluţie online oferită de cei care produs şi Norton Antivirus 2007. Atenţie: detectează viruşii dar nu oferă posibilitatea de dezinfectare. De asemenea nu examinează arhivele. Necesită IE şi ActiveX.

Windows Live OneCare Scanner – Soluţia Microsoft, parte a Windows OneCare, vă permite dezinfectarea sistemului şi oferă sugestii de îmbunătăţire a performanţei generale.

Panda ActiveScan – Detectează viruşi, viermi, trojani, spy-ware-uri, dialers şi altele. Elimină doar viruşii, viermii şi trojanii. Doar cu IE şi ActiveX.

Trend Micro HouseCall – Această soluţie vă semnalează nu doar viruşii ci şi eventualele spy-ware-uri. Permite şi dezinfecţia şi din fericire merge nu doar cu IE ci şi cu Firefox, folosindu-se de Java.

Cu speranţa că nu veţi avea niciodată nevoie de această pagină, închei aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

10 comentarii

 1. claudiu slav spune:

  Foarte bun articolul, poate fi de un real folos celor care au probleme cu calculatorul. Totusi cine nu isi poate rezolva online problema poate contacta o firma specializata.

 2. Programul este super ok.

 3. Cristi spune:

  Este foarte bun programul!
  Am avut o multime de virusi si pe toti i-a eliminat!
  Il recomand tuturor!!!!!!!!

 4. Lista s-a marit intre timp: http://devirusare.com/antivirus-online-scan/

  Pe unele PC-uri infectate nu ruleaza de pe site-urile principale si trevuiesc folosite alternativele

 5. mircea spune:

  Multumim si la mai mare fratilor!

 6. Topala Dan spune:

  Am in system32\wmifkpt.exe virusul Trj/CI.A , pe care BitDefender nu-l poate sterge. Atunci, cum sa cumpar programul?
  Astept raspuns.
  Multumesc.

 7. dragos spune:

  Topala Dan… iti recomand eu ceva ffffffffff bun: Malwarebytes Antimalware. Il descarci, il instalezi, il actualizezi si pe urma dai o scanare completa la sistem. Mai poti incerca si cu Super Antispyware, sau cu A-squared Free Malware. Bafta.

 8. tatae spune:

  Cum de nu apare si Avira pe aici? BitDefender nici nu a auzit de virusi pe care Avira ii depisteaza. BitDefender e printre cei mai slabi antivirusi de pe piata.

 9. Farcas Gelu spune:

  Pe http://www.scanonline.110mb.com, care se va muta pe http://www.devirusare.eu atunci cand timpul si baietelul meu de 1 an si 10 luni (Farcas Andrei Gheorghe) imi va permite, puteti gasi cateva zeci de astfel de solutii de scanare online: scanarea intregului computer sau a unei parti din el, a unui link web, etc.

 10. gabitzu25 spune:

  Salutare! Intampin o problema cu calculatul: nu ma lasa sa instalez nici-un antivirus si nu ma lasa sa scanez nici online. Ce-as putea face?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *