Plimbaţi-vă printre pozele Dvs


Am găsit zilele trecute un screensaver care se lăuda că prezintă ultima generaţie a genului. Ca întotdeauna, înainte de a-l instala l-am căutat pe Softpedia, asigurându-mă că acolo are afişată emblema grafică cu „no spyware, no adware, no viruses”. L-am găsit şi este ok: My Pictures 3D Screensaver.

Drept urmare l-am instalat şi este într-adevăr interesant. Este mai mult decât un screensaver, este şi un mod de a vizualiza propriile imagini. După cum vă dă de înţeles captura de mai jos, programul vă inserează imaginile (alegeţi Dvs fie imaginile, fie directoarele cu imaginile dorite) într-o galerie virtuală prin care se poate naviga automat (atunci funcţionează ca un screensaver) sau manual (comutarea se face cu F1).

Partea frumoasă (pe lângă că este gratuit) este că sunt disponibile mai multe galerii, unele descărcabile de pe situl producătorului. După cum vedeţi, eu mi-am şi descărcat o galerie de Crăciun.

Configurarea nu este deloc complicată. Din primul tab, Gallery, alegeţi fotografiile (butonul Select pictures, după care, cum am spus deja, puteţi alege exact anumite fotografii sau directoare unde aveţi fotografii). În partea de jos a tabului Gallery aveţi lista galeriilor instalate. Dacă alegeţi Random, galeriile se vor schimba aleator, dintre cele existente. În tabul Advanced vă recomand să puneţi la Rendering quality cel puţin High, dacă nu Very High (aceasta depinde de placa Dvs video). Al treilea tab vă permite să vă adăugaţi noi galerii.

La lansare, prima oară „tablourile” vor fi goale. Va scrie apoi Loading… şi, din nou în funcţie de placa Dvs video, vor apare la locurile lor imaginile. Cu F1 modificaţi între plimbare automată sau manuală. Dacă vă plimbaţi manual prin galerii, apăsaţi butonul stânga al mouse-ului pentru a înainta, celălalt buton pentru a da înapoi. Rotind mouse-ul vă veţi roti în galerie. Cu Shift acceleraţi. Este şi Space pentru sărituri, dar eu nu am avut ocazia să folosesc tasta. În fine, dacă sunteţi în faţa unei fotografii, puteţi da Enter pentru a o vedea pe tot ecranul.

Aveţi răbdare ca imaginile să se încarce. Dacă aţi pus să fie afişate imagini de 2-3MB nu vă miraţi că se încarcă încet. Dacă vă nemulţumeşte calitatea imaginii, probabil nu aţi umblat la setările din tabul Advanced (la Rendering quality).

Puneţi ceva fotografii (cu copiii, cu prietena, cu ultima petrecere), alegeţi o galerie, lăsaţi să se încarce, apoi chemaţi-vă prietenii să îi impresionaţi cum pot să se plimbe printre fotografiile Dvs 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *