Acces rapid cu Folder Guide


Freeware365.com este un (alt) director de programe gratuite. Printre ele şi unele producţii proprii. Folder Guide este unul dintre programele produse de autorii sitului şi personal îl folosesc zi de zi, de zeci de ori pe zi. Deşi l-am inclus în directorul nostru de programe de mai multe luni, are, în momentul scrierii acestui articol, doar şapte descărcări. Mi se pare o nedreptate pentru un program atât de util, nedreptate care poate se va corecta prezentându-l.

Cui este util acestui program: oricărui utilizator de Windows care foloseşte în mod repetat câteva aceleaşi directoare. Majoritatea aplicaţiilor la comanda Open se deschid invariabil în acelaşi director, care are poate prea puţină legătură cu locul unde avem fişierele. Altele însă memorează, dar poate avem fişierele pentru aceeaşi aplicaţie în două locuri diferite pe calculator. Oricum ar fi, una dintre cele mai banale dar consumatoare de timp acţiuni este aceea de a te plimba printre directoare până unde doreşti să ajungi de fapt. Dacă vrei să ajungi într-un director pe o anumită unitate, într-un sub-sub-sub-sub-folder, ai nevoie cam de cinci click-uri. Dacă nu vă frustrează aceste plimbări printre directoare, atunci probabil că nu aveţi nevoie de Folder Guide. Dacă însă doriţi să navigaţi mai rapid la destinaţiile dorite, atunci Folder Guide este o soluţie excelentă.

Aplicaţia vă permite să vă definiţi o listă de directoare pe care le folosiţi frecvent. Puteţi oricând reveni asupra listei pentru a o completa, modifica sau şterge anumite elemente. După aceea nu vă rămâne decât să o folosiţi. În principiu sunt două locuri unde poate fi folosită: în ferestrele de deschidere sau salvare (Open sau Save) pe care le au majoritatea aplicaţiilor. Daţi click dreapta într-o zonă liberă în respectiva fereastră (deci nu pe o iconiţă) şi la meniul contextual veţi vedea şi Folder Guide – selectaţi directorul dorit şi într-o secundă veţi fi acolo! Programul poate fi folosit şi în Explorer (da, aici puteţi folosi semne de carte – favorites, bookmarks – pentru aşa ceva, dar nu îmi place să le amestec cu cele web), în mod similar: click dreapta într-un spaţiu liber şi alegeţi Folder Guide – foarte rapid veţi fi exact unde doriţi.

Programul este mic, sub 1MB. Nu vă încetineşte sistemul şi nu este intruziv (excepţie prezenţa în meniul contextual, care este foarte utilă). Dacă nu uitaţi de el după instalare vă poate deveni un prieten bun, salvator de timp! (Un singur lucru nu îmi place la program: iconiţele în meniul contextual nu au transparenţă – vedeţi mai sus – şi arată cumva aiurea pe lângă designul elegant al aplicaţiei. Dar e o obiecţie de cârcotaş, nu?)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *